Patru obiceiuri care îți distrug creierul, dezvăluite de un neurolog

Patru obiceiuri care îți distrug creierul, dezvăluite de un neurolog

Rutina și obiceiurile zilnice au un impact pe termen lung asupra sănătății creierului. Astfel, fără să ne dăm seama, îi facem rău creierului, cu unele dintre obiceiurile noastre zilnice.

Obiceiurile care ne distrug cognitia

Dr. Rudolph E. Tanzi, profesor de neurologie, crede că aceste rutine sunt vinovate pentru deteriorarea memoriei și duc la boli neurodegenerative. Dar aceste obiceiuri zilnice sunt atât de obișnuite, încât au devenit acum normă. Este un mod de viață care nu este doar acceptat, ci și apreciat.

Iată care sunt cele patru obiceiuri zilnice care dăunează cogniției și memoriei.

1. Munca de opt ore pe zi

Este normal să lucrăm cel puțin opt ore pe zi. Nu se poate nega faptul că presiunea și volumul de muncă din majoritatea joburilor ne vor face să muncim cel puțin opt ore zilnic.

Corporațiile au făcut din asta o normă, nu poți obține niciun loc de muncă cu mai puțin timp de lucru, dar această zi de lucru extinsă ne ucide productivitatea și celulele creierului. Nu suntem făcuți pentru a lucra opt ore zilnic.

Avem nevoie de muncă pentru a adăuga un scop vieții și pentru a ne menține creierul ager. Dar munca excesivă și o viață sedentară ne otrăvesc sănătatea cognitivă, puțin câte puțin, în fiecare zi.

Apelurile nocturne, întâlnirile lungi și repetitive și weekendurile aglomerate provoacă epuizări uriașe pe care nicio vacanță nu le poate vindeca.

Trebuie să ne ușurăm volumul de muncă de zi cu zi pentru a ne îmbunătăți sănătatea cognitivă, notează Your Tango .

Sarcinile similare trebuie grupate și îndeplinite într-o singură sesiune de lucru.

O pauză de cinci minute pentru mișcare, la fiecare oră de stat jos.

Mai mult timp petrecut în natură , pentru a beneficia de lumină solară adecvată.

2. Suntem introverți

Pentru persoanele introverte, ieșitu din casă în aglomerație este o pacoste și preferă să evite asta. Pentru unii, chiar și gândul unei conversații cu un străin îi face să-și dorească să aibă o carapace în care să se retragă.

Dar această atitudine va duce la o sănătate cognitivă precară. Trebuie să se conecteze cu alte ființe umane în mod regulat pentru o sănătate optimă a creierului.

Izolarea crește stresul psihosocial asociat cu un risc mai mare de boli cardiace și neurologice.

Singurătatea crește riscul de anxietate și depresie, ceea ce poate micșora creierul. Așadar, protejați-vă cogniția prin conectarea cu oamenii în mod regulat.

Dr. Tanzi spune, că trebuie să avem interacțiuni semnificative cu oamenii, așa că ne recomandă să alegem pe cineva la care ținem și care ține și la noi.

Să planificăm convorbiri telefonice regulate cu prietenii.

Să facem planuri pentru a face ceva distractiv și activ cu colegii în weekend-uri.

Să încercăm un curs de grup pentru a găsi persoane cu hobby-uri similare.

3. Petrecem prea mult timp în fața ecranelor

Ziua de lucru de opt ore creează o altă problemă majoră care poate duce la o cogniție slabă. Mai ales dacă lucrăm în fața unui ecran pentru o treime din zi și apoi ne relaxăm uitându-ne la televizor sau jucând un joc video.

Atât munca, cât și relaxarea noastră sunt „piratate” de ecrane. Dar această expunere fără noimă la ecrane ne dă peste cap somnul, de care avem nevoie disperată pentru o cogniție mai bună.

Avem nevoie de cel puțin șase ore de somn în fiecare noapte pentru a funcționa bine a doua zi. Chiar și o privare minoră de somn ne poate distruge concentrarea, vigilența și concentrarea.

Să ne odihnim ochii închizându-i pentru doar două minute.

Să ne găsim hobby-uri noi care nu necesită privirea fixă la un ecran.

Să reducem expunerea la lumina albastră cu o oră înainte de somn.

4. Graba permanentă

Un alt aspect celebru al vieții noastre moderne este agitația. Suntem într-o continuă cursă pentru a vedea cine poate realiza mai mult și câștiga cei mai mulți bani.

Această cursă este ca o roată de hamster care ne va consuma tot timpul și energia. Este o gaură neagră în care tinerețea se va pierde pentru totdeauna.

Da, sursele multiple de venit sunt bune, dar trebuie să fim realiști.

Va trebui să ne străduim mult timp înainte de a face un ban. Așadar, recomandarea este să avem o muncă din care să ne putem susține cheltuielile, iar pentru un al doilea job să ne găsim un hobby pe care să îl putem monetiza.

Să începem un job secundar pentru a ne dezvolta abilitățile.

Să stabilim obiective smart, pe care le putem atinge cu ușurință.

Să începem o activitate secundară pentru distracție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu