Patru persoane, în competiția pentru funcția de city manager al Capitalei

Patru persoane concurează pentru funcția de administrator public al Capitalei, după ce Primăria Municipiului București a anunțat rezultatele selecției dosarelor de înscriere.

Astfel, au fost declarați admiși: Constantin Drăgan, Sorin Chiriță, Pavel Marian Popoacă și Bogdan Alexandru Suditu, reiese dintr-un anunț publicat pe site-ul PMB.

Sorin Chiriță este administratorul special al RADET. Conf. univ. Bogdan Suditu, de la Universitatea din București, a lucrat în Ministerul Dezvoltării Regionale între anii 1997 — 2012, coordonând direcția "Politici de locuire".

Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat pe 3 mai organizarea concursului pentru ocuparea postului contractual de administrator public. Proba scrisă se va desfășura pe 25 mai, iar interviul va avea loc ulterior, în termen de cel mult patru zile lucrătoare. Din bibliografia pentru concurs fac parte Constituția României și 38 de legi, ordonanțe, ordonanțe de urgență, hotărâri de guvern sau hotărâri ale Consiliului General al Municipiului București, printre care și Legea 215/2001 a administrației publice locale, Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică sau Codul muncii.

Consilierii generali ai Capitalei au fost de acord, pe 28 februarie, cu înființarea funcției de administrator public la nivelul municipiului București, în cadrul aparatului de specialitate al primarului general, în subordinea directă a edilului.

"Astfel, în funcție de numărul și importanța atribuțiilor delegate, administratorul public poate organiza, coordona și gestiona activitatea Primăriei Municipiului București, fiind un partener al managementului la vârf în procesul de adoptare a deciziilor strategice. Primarul general al municipiului București poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite. Administratorul public îndeplinește orice alte atribuții specifice postului, încredințate de primarul general al Municipiului București prin act administrativ, notă internă sau care rezultă din modificările legislative care reglementează domeniul de competență", se arată în hotărâre.

Conform expunerii de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, "administratorul public reprezintă o funcție specifică administrației publice locale care s-a consolidat, de-a lungul timpului, în țări care dispun de o administrație modernă și eficientă, scopul introducerii acestei funcții fiind acela de a profesionaliza administrația locală prin îmbunătățirea și fluidizarea sistemului de furnizare a serviciilor către cetățeni".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Mare dreptate are omul ăsta!

5 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake