„Patru reguli nepopulare pe care oamenii bogați le urmează și majoritatea, nu”

„Patru reguli nepopulare pe care oamenii bogați le urmează și majoritatea, nu”

Oamenii sunt fascinați de bogăție și viața fără grija câștigurilor care să asigure traiul de la o lună la alta. Unele persoane dau lovitura și reușesc să se îmbogățească înainte să îmbătrânească. Este cazul unei tinere care a devenit milionară la 27 de ani.

Vivian Tu a fost trader pe Wall Street și a devenit expertă, gazdă de podcast și fondatoare a fenomenului de echitate financiară Your Rich BFF.

Noua sa carte este un ghid de finanțe personale pentru noua generație.

"4 reguli nepopulare pe care oamenii bogați le urmează și majoritatea nu o fac"

"Nu am fost întotdeauna bună cu banii. A trebuit să învăț cum să fiu. Am crescut într-o casă de imigranți chinezi, cu doi părinți foarte iubitori, dar chibzuiți - unde decuparea cupoanelor și refolosirea pungilor ziploc era norma.

Până când am început cariera mea pe Wall Street și am realizat că cei extrem de bogați se preocupau mai puțin de economisire și mai mult de investire și creșterea averii lor.

Prin observarea și învățarea din obiceiurile lor, am făcut primul meu milion până la vârsta de 27 de ani. Iată patru reguli impopulare pe care oamenii bogați le urmează și majoritatea nu."

Nu trebuie să impresionezi oamenii

"Oamenii bogați își investesc cea mai mare parte a puterii lor de cumpărare în achiziționarea de active (lucruri care le aduc bani în timp) în loc de pasive (lucruri care costă bani în timp).

În loc să cumpere, de exemplu, un Lamborghini strălucitor care își pierde o treime din valoare imediat ce-l conduci, o persoană cu adevărat bogată va lua aceeași sumă de bani și va cumpăra un duplex și-l va închiria.

Nu le pasă ce părere ai despre ei sau dacă ești impresionat. Sunt fericiți să încaseze banii pe chirii și să te lase să le plătești ipoteca."

Să ai o mentalitate de abundență

"Mulți oameni au o mentalitate de penurie - un sentiment constant că nu vom avea niciodată suficient bani, că suntem la un pas de dezastru și trebuie să ne păstrăm fiecare cent.

Problema cu această mentalitate este că poate face oamenii foarte competitivi cu alte persoane în situații financiare similare. Astfel, avem oameni în partea de jos a piramidei care își petrec tot timpul și energia luptând unii împotriva altora pentru resurse.

Oamenii bogați au o mentalitate de abundență. Deoarece știu că vor putea să-și achite facturile, nu sunt îngrijorați. Acest lucru le oferă libertatea de a decide ce vor să facă cu timpul lor, în loc să se concentreze doar pe ce trebuie să facă pentru a supraviețui."

"Gândește-te pe termen lung"

Oamenii bogați înțeleg că uneori lucrurile durează mult timp și sunt fericiți să aștepte. Sunt regii și reginele amânării plăcerilor imediate.

O persoană bogată nu are nicio problemă, de exemplu, să pună bani deoparte într-un cont de economii pentru pensie. Da, cei 6.000 de dolari pe care i-au investit în contul lor anul acesta sunt inaccesibili până când vor avea 59 de ani.

Dar ei știu că doar pentru că nu pot cheltui acei bani acum, nu înseamnă că au dispărut. Este chiar invers: cu cât așteaptă mai mult, cu atât primesc mai mulți bani mai târziu."

"Împărtășește, schimbă și ajută"

"Oamenii bogați adoră să fie cunoscuți ca fiind cei mai inteligenți din grupul lor de prieteni: cel cu cel mai bun gust, care este la curent cu toate tendințele. Îi vei auzi adesea spunând lucruri ca:

”Am acest specialist în taxe - ar trebui să lucrezi cu el”. ”Am găsit cel mai bun bar de cocktailuri - trebuie să încerci martini-ul”. ”M-am înscris în cel mai bun club de țară - și te voi susține și pe tine să te înscrii”.

Ei recunosc că atunci când sunt deschiși în legătură cu cunoștințele lor, alte persoane vor fi mai înclinate să împărtășească ceea ce știu. Este o altă formă valoroasă de monedă, și exact din acest motiv oamenii bogați adoră mai mult decât orice să-și pună cei mai buni prieteni în poziții de putere.

Gândirea lor este: ”Nu sunt calificat pentru acest job, dar prietena mea este, și odată ce ea îl obține, îmi va fi datoare. Apoi, imediat ce va fi într-o poziție de conducere, sunt automat conectat la întreaga rețea”.

Le place să îi vadă pe prietenii lor reușind și gândesc strategic pentru viitor", a mai precizat tânăra pentru cnbc.com.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat