Patru reporteri ai Anadolu răniţi în Israel: ABNA-SE şi EANA îşi exprimă solidaritatea

Patru reporteri ai Anadolu răniţi în Israel: ABNA-SE şi EANA îşi exprimă solidaritatea

Patru reporteri ai Anadolu au suferit răni grave în timpul îndeplinirii sarcinilor lor profesionale de a relata despre situaţia explozivă din Ierusalim, cea mai gravă din ultimii ani în această regiune volatilă, informează agenţia de presă din Turcia.

În acest context, directorul Anadolu, Serdar Karagoz, a lansat miercuri, într-un comunicat de presă, un apel la solidaritate din partea Asociaţiei Agenţiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE), cerându-i să fie alături de Anadolu în aceste momente dificile.

Luând act de această situaţie extremă, Consiliul de administraţie al ABNA-SE îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la respectarea libertăţii presei de a acoperi evenimentele, oricât de delicate ar fi acestea, şi solicită autorităţilor responsabile să permită jurnaliştilor să îşi îndeplinească nobila misiune de a reflecta adevărul.

Într-un comunicat de presă, ABNA-SE îşi exprimă speranţa în însănătoşirea rapidă a jurnaliştilor de la Anadolu şi menţionează că urmăreşte în mod constant şi îndeaproape situaţia din Israel şi din Fâşia Gaza, se mai spune în mesajul semnat de board-ul ABNA-SE, format din Armela Krasniqi şi Mihalis Psilos, preşedintele, respectiv secretarul general al organizaţiei.

Evocând cazul celor patru jurnalişti turci răniţi în timpul unei confruntări între poliţişti israelieni şi protestatari în Ierusalimul de Est, Alianţa Europeană a Agenţiilor de Ştiri (EANA) solicită joi autorităţilor israeliene să asigure integritatea fizică şi condiţii de muncă pentru jurnalişti chiar şi în aceste vremuri grele.

''Permiţând jurnaliştilor să îşi desfăşoare activitatea lor importantă, statele şi guvernele demonstrează dorinţa de transparenţă şi sprijin clar pentru valorile democratice. Jurnaliştilor ar trebui să li se permită să-şi facă munca fără teama de rănire sau presiune de orice fel'', subliniază membrii Consiliului de administraţie al EANA, Peter Kropsch, preşedinte, şi Alexandru Ion Giboi, secretar general, într-o luare de poziţie publicată pe site-ul organizaţiei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”