Patru ruși arestați în Norvegia pentru nerespectarea interdicției de fotografiere

Patru ruși arestați în Norvegia pentru nerespectarea interdicției de fotografiere

Poliția norvegiană a arestat patru ruși suspectați de încălcarea unei interdicții de fotografiere pe teritoriul țării.

Patru ruși arestați în Norvegia pentru nerespectarea interdicției de fotografiere FOTO EPA EFE

Anunțul a fost făcut, luni, de poliția norvegiană la câteva zile de la arestarea altor doi ruși acuzați, în două cazuri separate, de folosirea ilegală a dronelor cu care au fotografiat teritoriul novegian. Nu a fost dezvălită natura exactă a obiectivului filmat, sau locul față de care cei patru ruși erau interesați, potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului transmis de poliția regională, cei patru ruși au fost arestați joi, în nordul Norvegiei. Cei trei bărbați și o femeie erau într-o mașină înmatriculată în Rusia. Aceștia au fost plasați în arest preventiv timp de 7 zile.

Rușii făcuseră foarte multe fotografii. Ei neagă acuzațiile, pretinzând că sunt turiști, a afirmat un oficial al poliției, Gaute Ridmark.

Față de ceilalți ruși prinși cu drone tot în nordul țării, cei patru ruși nu aveau la ei nicio dronă. În Norvegia este interzisă survolarea teritoriului de către ruși cu drone sau ale dispozitive, din cauza conflictului din Ucraina. Încălcarea interdicției de fotografiere se pedepsește cu un an de închisoare, în timp ce survolarea teritoriului se pedepsește cu trei ani de închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”