Patru străini care luptau în Ucraina au murit prinși într-o ambuscadă a rușilor

Patru străini care luptau în Ucraina au murit prinși într-o ambuscadă a rușilor

Politico anunță că doi americani, un cetățean canadian si un suedez care au luptat in Donbas de partea armatei ucrainene, au fost uciși.

Publicația il citeaza pe Ruslan Mirosnicenko, comandantul luptatorilor straini, care a declarat sambata ca „americanii ucisi sunt Luke ‘Skywalker’ Lucyszyn si Bryan Young. El a precizat ca acestia au fost ucisi alaturi de Emile-Antoine Roy-Sirois din Canada si Edvard Selander Patrignani (foto) din Suedia pe 18 iulie”.

„Barbatii faceau parte dintr-o forta de operatiuni speciale din cadrul Apararii Teritoriale a Fortelor Armate ale Ucrainei”, a declarat Mirosnicenko. Unitatea lor a avut sediul in apropiere de Siversk, un oras din estul regiunii Donetk, a precizat Politico.

In incercarea de a incetini inaintarea Rusiei, luptatorii straini au fost desfasurati in satul Hryhorivka, la trei kilometri nord-vest de Siversk. Acolo, a declarat Mirosnicenko, „baietii au primit sarcina de a-si lua pozitiile de tragere” si de a curata o rapa unde fortele rusesti lucrau pentru a traversa un rau.

„Au facut-o cu succes. Dar la sfarsitul misiunii au fost prinsi intr-o ambuscada de tancurile rusesti”, a declarat Mirosnicenko. „Primul obuz l-a ranit pe Luca. Trei baieti, Edward, Emile si Bryan, au incercat imediat sa il ajute pe Luke, sa ii acorde primul ajutor si sa il evacueze din acest loc. Apoi, al doilea obuz i-a ucis pe toti”.

Vineri, un purtator de cuvant al Departamentului de Stat al SUA a confirmat reporterilor ca doi americani au murit recent in Donbas. Departamentul nu a facut publice numele lor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia