Paul cel Înalt, cel mai devotat servitor al Reginei Elisabeta a II-a

Paul cel Înalt, cel mai devotat servitor al Reginei Elisabeta a II-a

Paul Whybrew, cunoscut sub numele de Paul cel înalt, a fost cel mai devotat și loial vasal al suveranei britanice. Whybrew i-a fost alături reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii timp de 44 de ani, relatează NY Breaking .

Paul Whybrew (dreapta) și Regina Elisabeta a II-a, alături de Daniel Craig Foto: Profimedia

El s-a născut în orașul Braintree în anul 1959 și a crescut în Essex. În familia sa nu a existat tradiția de a lucra pentru familia regală. Unul dintre bunicii săi a fost director de magazin, în timp ce fratele său este avocat.

Whybrew a fost unul dintre cei trei angajați ai suveranei britanice cărora li s-a propus să participe la ceremonii. El a avut o relație specială cu Regina Elisabeta a II-a, fiind persoana care îi preda suveranei telefonul când suna prințul Harry din California.

Tot el se ocupa atât de potrivirea radio-ului pe posturile favorite ale Reginei, dar și de înlocuirea paharelor de gin și Dubonnet cu sucuri de mere, atunci când aceasta a hotărât să nu mai consume alcool.

În vreme ce regina era cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, Paul cel înalt a devenit cel mai longeviv membru al personalului reginei de la Palatul Buckingham. Pentru acest lucru, el a fost decorat cu Ordinul Victorian Regal.

Paul Whybrew. Sursa foto: Profimedia

Sursa foto: Profimedia

În anul 2006, când Regina împlinise 80 de ani, aceasta a hotărât să petreacă mai mult timp la Castelul Windsor. Astfel, ea i-a cerut lui Whybrew să renunțe la apartamentul său modest pentru o locuință lângă Albert Lodge. Noua casă în care s-a mutat a fost amenajată de vasalul ei, dar însăși regina a plătit costurile.

Regina i-a spus să o decoreze după bunul său plac și să-i trimită nota de plată. Ea a spus că vrea ca el să se simtă confortabil”, a afirmat o prietenă a acestuia.

Whybrew, care împlinește 64 de ani anul viitor, și-a dedicat întreaga viață profesională monarhului. El a fost alături de regina Elisabeta în cele mai întunecate momente ale domniei ei, dar și în cele mai frumoase.

În anul 1982, atunci când un individ a pătruns în dormitorul reginei, el a fost cel care i-a dat acestuia un pahar de băutură și l-a ținut de vorbă până a sosit poliția.

Tot el a fost alături de suverana britanică și în ziua înmormântării prințesei Diana, în luna aprilie a anului1986, când ploua, iar regina Elisabeta a II-a era îngrijorată în legătură cu sicriul deschis.

Cu toate acestea, toți acești ani de serviciu nu au fost fără sacrificii. A rămas burlac, dar „căsătorit”, conform declarațiilor unor prieteni, cu datoria lui.

Știa că ar fi putut avea orice loc de muncă din sectorul privat, dar nu i-a trecut niciodată prin minte”, a afirmat un prieten.

A simțit că locul lui era alături de regină atâta timp cât ea l-a dorit și adevărul este că ea l-a dorit întotdeauna. Ea a avut încredere în el necondiționată și el știa totul, dar nu a vrut să spună niciodată”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /