Paula Pîrvănescu, fost secretar de stat PSD, a recunoscut în fața DNA că mințit în declarația de avere

Paula Pîrvănescu, fost secretar de stat PSD, a recunoscut în fața DNA că mințit în declarația de avere

Paula Pîrvănescu, fost secretar de stat PSD, a recunoscut în fața DNA că mințit în declarația de avere.

Paula-Marinela Pîrvănescu, fost secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA, după ce a mințit în declarațiile de avere din ultimii 3 ani că nu are datorii și nu a declarat toate veniturile salariale. Aceasta a fost amendată cu 14.000 de lei pentru fals în declarații în formă continuată.

Procurorii au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatei PÎRVĂNESCU PAULA-MARINELA, la data faptelor secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, cu privire la infracțiunea de fals în declarații în formă continuată (trei acte materiale).

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că inculpata Pîrvănescu Paula-Marinela, în calitate de secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, având obligația declarării averii și a intereselor, ar fi atestat împrejurări necorespunzătoare adevărului în declarațiile de avere depuse în anii 2017, 2018 și 2019.

Concret, inculpata Pîrvănescu Paula-Marinela:

a) În declarația de avere din anul 2017:

- ar fi declarat cu titlu de venituri din salarii încasate în anul 2016 o sumă cu 19.370 lei mai puțin decât suma pe care a încasat-o cu acest titlu de la o societate comercială;
- ar fi declarat faptul că nu are datorii, deși înregistra datorii în cuantum de 165.351 lei.

b) În declarația de avere din anul 2018:

- nu ar fi declarat venituri salariale de la angajatorul Camera Deputaților în sumă totală de 12.709 lei;
- ar fi declarat faptul că nu are datorii, deși înregistra datorii în cuantum de 149.226,8 lei;
- nu ar fi declarat veniturile din cedarea folosinței bunurilor.

c) În declarația de avere din anul 2019:

- ar fi declarat faptul că nu are datorii, deși înregistra datorii în cuantum de 739.812,5 lei.

În prezența avocatului, inculpata Pîrvănescu Paula-Marinela a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv, amenda penală în cuantum de 14.000 de lei.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Pîrvănescu Paula-Marinela împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul București.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale