Pază sporită la centrele de încoporare din Rusia

Pază sporită la centrele de încoporare din Rusia

Autoritățile ruse au decis să sporească securitatea la centrele de încorporare militară din cauza înmulțirii incendiilor la aceste obiective de stat în contextul războiului din Ucraina.

Centru de încorporare din Sankt Petersburg FOTO EPA-EFE

În plus, autoritățile ruse au crescut nivelul de securitate și la alte instituții de stat care ar putea fi vizate de incendii sau alte manifestări pe fondul nemulțumirii unor cetățeni ruși față de războiul declanșat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Garda Națională va păzi intens centrele de încorporare din Federația Rusă din cauza „incidenței tot mai mari a atacurilor asupra acestora”, a anunțat deputatul Aleksandr Hinștein.

Măsura prevede dislocarea unor grupuri de pază, precum și a unor patrule.

Potrivit lui Hinștein, câțiva atacatori au fost arestați deja în flagrant în timp ce încercau să arunce un cocteil Molotov.

De la începutul războiul din Ucraina, pe 24 februarie, mai multe birouri de recrutare din Rusia au fost incendiate în semn de protest. Mobilizarea parțială anunțată de Putin pe 21 septembrie a stârnit proteste și preocupări în rândul autorităților cu privire la intensificarea atacurilor asupra centrelor de încorporare și alte obiective de stat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...