Pe asta vrea Dragnea să pună labele! Arhiva Doi ș-un sfert, mai explozivă decât cea a SIPA!

Pe asta vrea Dragnea să pună labele! Arhiva Doi ș-un sfert, mai explozivă decât cea a SIPA!

Pe asta vrea Dragnea să pună labele! Arhiva DGIPI, serviciul de informații al MAI, ar putea fi mai periculoasă decât cea a SIPA, datorită informațiilor pe care le conține. S-a spus, la un moment dat, că DGIPI, cunoscut ca Doi ș-un sfert, e mai puternic decât SRI.

Ce conține arhiva Doi ș-un sfert, file de poveste

– Doi ş-un sfert – serviciul de informaţii al Ministerului de Interne.
– în vremea lui Virgil Ardelean „Vulpea”, ar fi fost dotat mai bine decât SRI.
– informaţii sensibile despre politicieni, în special Traian Băsescu: Omar Hayssam, Alro, Elena Băsescu, scandalul cu Bercea Mondial.
– întâlnire Gelu Oltean-Terente Merce în plin scandal cu Bercea – implicat în scurgerea de informaţii către Cotroceni şi distrugerea unor interceptări audio-video care-l implicau pe Băsescu.
– Gelu Oltean – numit de Ponta în mai 2012 – apropiat al lui Virgil Ardelean şi Daniel Morar, acuzat de implicare în dosarul Puiu Popoviciu.
– 2015 – Gabriel Oprea a susţinut că în 2009 a fost forţat să numească politic şef la DGIPI pe cineva cu legături cu crima organizată.
– 2016 – scandal militarizare DIPI – demilitarizarea Poliţiei, condiţie de preaderare la UE.
– înfiinţată UPI care a preluat şi arhiva.
– vara lui 2009 – scandalul muniţiei revândute de firma fiicei lui Mircea Băsescu. Elena Udrea a acuzat DGIPI de implicare.
– 5 septembrie 2009 – Marian Vanghelie: „S-a dorit să se pună mâna pe arhiva «Doi şi un sfert». Era problema a ceea ce există acolo şi putea fi folosit în campania electorală, contra lui Traian Băsescu: ce s-a întâmplat la Oltchim, cu Omar Hayssam, ce a discutat Elena Udrea şi parcă era vorba şi de fetiţa EBA care se mai încinge din când în când, dar asta e la diverse. Vreau să transmit un mesaj, nu-mi permit direct lui Traian Băsescu, dar prin Elena Udrea pot să-mi permit. Elena, îţi transmit un mesaj: te rog să-i spui domnului preşedinte că nu mai este acolo acea arhivă. Stai liniştită, că e pe mâini bune şi nu mai trebuie să te ocupi de oamenii ăia. Lasă Ministerul de Interne să-şi facă datoria în campania electorală, să vedem cine e mai bun şi cine trebuie să câştige. Şi dacă va fi nevoie să spunem lucrurile pe bune, draga mea Elena, am tot curajul şi am să le spun când nici n-ai să visezi tu”.
– 7 septembrie 2009: Dan Nica neagă afirmaţiile lui Vanghelie, că nu s-a întâmplat nimic ilegal la DGIPI şi că arhiva nu s-a mutat. Vanghelie spune a fost un pamflet.
– 1 octombrie 2009: Traian Băsescu semnează decretul de revocare a ministrului Dan Nica.
– 16 octombrie 2009: Traian Băsescu: „Serviciul DGIPI a fost pus total de domnul Nica la dispoziţia domnului Vanghelie, a lui Mitică Iliescu şi a lui Voicu, parlamentarul”.
– 16 octombrie 2009: Vasile Blaga: mai multe documente au fost copiate în perioada 2008-2009, transcripturi după interceptări pe mandate de siguranţă.
 
Ceartă Vanghelie – Blaga, la Antena 3: 16 octombrie 2009

Marian Vanghelie: Din informaţiile mele, o parte din documente au dispărut când Blaga era ministru de Interne.
Vasile Blaga: Sunteţi iresponsabil. Cine v-a pus să declaraţi că ştiţi unde este arhiva de la DGIPI? Cum puteţi fi aşa de iresponsabil?
Marian Vanghelie: Voi face plângere penală pentru toate declaraţiile şi pentru tot ce a semnat Vasile Blaga. şi că fostul şef DGIPI Terente Merce ar fi fost implicat în copierea de documente
Vasile Blaga: Domnul chestor Merce a fost în locul potrivit la momentul nepotrivit.
Marian Vanghelie: Ba a stat mult.
Vasile Blaga: Opriţi-vă, pentru numele lui Dumnezeu, în acest moment. Şi aşa este un mare semn de întrebare la instituţiile internaţionale dacă mai lucrează cu noi. Opriţi-vă!

Noiembrie 2009, anchetă la Comisia de apărare pentru muniție

Vasile Blaga: „Doar o treime din dosare se află în arhivă. Un lucru este clar, în arhivă, în ultimii trei ani au intrat doar şase oameni. Din păcate, două treimi din dosarele operative se află în fişetele ofiţerilor şi de acolo s-au putut întâmpla ilegalităţi. Am şi arătat situaţia a opt ofiţeri vizavi de care am făcut toate demersurile către Parchetul General”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

2 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

3 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

4 VIDEO Soldații Rusiei se răscoală. Ce-a pățit un ofițer de top care i-a amenințat pe noii recruți: ”Sunteți toți carne de tun!”

5 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune