Pe ce cheltuia banii Manafort: Covoare, haine și case (procurorii americani)

Pe ce cheltuia banii Manafort: Covoare, haine și case (procurorii americani)

Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, pus sub acuzare pentru mai multe fapte, între care conspirație împotriva SUA și spălare de bani, a cheltuit în doi ani aproape 1 milion de dolari pe opt covoare și alte peste 1,3 milioane de dolari pe haine, achiziționate din magazine din Beverly Hills, California și New York, relevă actul de acuzare citat de agenția Reuters.

Documentul emis vineri și făcut public luni de justiția federală scoate la iveală traiul luxos al lobbyistului de 68 de ani, care deține case între altele în Manhattan, Brooklyn și Arlington, Virginia. Potrivit procurorilor, există dovezi că Manafort a cumpărat un apartament într-un bloc vechi reabilitat în cartierul șic newyorkez Soho pentru care a plătit 2,85 milioane de dolari, bani transferați ilegal din străinătate, în special din Cipru. Dosarul de 31 de pagini mai cuprinde și documente de plată pentru patru automobile Range Rover și un Mercedes Benz, achiziționate în mod similar cu bani transferați din afară pentru a evita fiscul.

Manafort "și-a folosit averea ascunsă în străinătate pentru a se bucura de un stil de viață luxos în Statele Unite", conchide actul de acuzare. Astfel, el a cheltuit 849.215 dolari la un butic de haine bărbătești din New York și 520.440 dolari la unul din Beverly Hills.

Alte 5.434.793 de dolari l-a costat achiziționarea unei vile în Water Mill, statul New York, pe lângă care a amenajat grădini, o piscină, un teren de tenis, unul de baschet și unul de golf, pe o suprafață de aproape un hectar, pentru care a mai cheltuit 820.240 de dolari. Documentul procurorilor include și fotografii aeriene ale proprietății. O altă achiziție a lui Manafort, un apartament cu șapte dormitoare în Brooklyn, cumpărat cu 3 milioane de dolari, era descris în portofoliul unei agenții imobiliare ca "abundent în detalii — ornamente murale intacte, geamuri cu decor suflat cu aur, cinci șeminee de marmură și tapet original Lincrusta".

Paul Manafort și asociatul său Rick Gates au respins acuzațiile de spălare de bani și alte infracțiuni de care sunt învinuiți în ancheta privind presupusa ingerință rusă în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA. Conform actului de acuzare prezentat luni, cei doi au obținut zeci de milioane de dolari din activități de lobby în Ucraina și s-au folosit de entități din SUA și din străinătate pentru a ascunde încasări de autoritățile americane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

2 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 VIDEO Cum se fracturează coloana unui mire