Pe cine trimite PNL în Guvern. Lista finală. Gorghiu, propunerea pentru Ministerul Justiției

Pe cine trimite PNL în Guvern. Lista finală. Gorghiu, propunerea pentru Ministerul Justiției

Forurile de conducere ale PNL au votat lista finală privind miniștri propuși în Guvernul Ciolacu. Alina Gorghiu a fost propusă pentru preluarea portofoliului de la Justiție.

FOTO Facebook

Biroul Politic Național al PNL a votat lista finală a miniștrilor liberali trimiși în Cabinetul Ciolacu: 

Astfel, pentru portofoliul de la Interne va fi preluat de Cătălin Predoiu. Marcel Boloș ar urma să preia portofoliul de la Finanțe, Adrian Veștea ar urma să preia portofoliul Dezvoltării. 

Pentru conducerea Ministerului Justiției a fost propusă Alina Gorghiu, Raluca Turcan a fost propusă pentru Ministerul Culturii, deputatul Mircea Fechet pentru Ministerul Mediului, Sebastian Burduja pentru Ministerul Energiei. 

În același timp, Ligia Deca rămâne propunerea pentru Educație, iar consilierul prezidențial Luminița Odobescu a fost propusă pentru Ministerul de Externe. 

Ședință cu scântei

Ședința conducerii PNL a avut și momente tensionate, fiind reproșuri privind modul de luare a deciziilor, dar și pe seama faptului că partidul este dezorganizat, iar public e prezentat faptul că au peste 20% în sondaje, susțin surse de la vârful formațiunii liberale.

Biroul Politic Național al PNL a votat, în ședința partidului de marți, două variante de lucru pentru guvernarea Ciolacu: alături de UDMR, ceea ce ar însemna cedarea portofoliului Energiei, iar cealaltă fără formațiunea condusă de Kelemen Hunor, susțin surse liberale.

Marcel Ciolacu, desemnat pentru formarea unui nou guvern de Coaliție 

  Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou guvern.  

„După consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de Prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al Coaliției și să continue munca dedicată, serioasă, eficientă și eficace a Coaliției cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp”, a fost anunțul președintelui Klaus Iohannis.

Liderul PSD ar urma să meargă în Parlament pentru votul de încredere până la finalul săptămânii. Astfel, miercuri ar urma să aibă loc interviurile din comisiile de specialitate. 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat