PE: Cioloş îşi exprimă sprijinul pentru von der Leyen la şefia CE; socialiştii nu au luat o decizie

PE: Cioloş îşi exprimă sprijinul pentru von der Leyen la şefia CE; socialiştii nu au luat o decizie

Dacian Cioloş, preşedintele grupului liberal Înnoim Europa din Parlamentul European, şi-a exprimat marţi sprijinul pentru Ursula von der Leyen la şefia Comisiei Europene, deşi nu este clar dacă a vorbit în numele acestui grup care numără 108 eurodeputaţi, relatează DPA.

Cioloş a spus că se aşteaptă ca von der Leyen să conducă executivul comunitar într-un mod proeuropean, folosind ca instrument piaţa unică pentru a răspândi bunăstare.

"Dacă veţi fi confirmată de parlament - şi sper că veţi fi -, atunci veţi auzi deseori că sunt unele lucruri care nu pot fi schimbate. Dar aceasta este o schimbare pe care trebuie să o vedem", a afirmat el.

"Grupul nostru este pregătit să vă susţină, dacă puteţi promite înnoirea Europei", a adăugat Cioloş.

În schimb, şefa socialiştilor din PE, Iratxe Garcia, nu a dezvăluit dacă grupul său o va susţine sau nu pe von der Leyen în încercarea de a deveni preşedintele CE.


Foto: (c) STEPHANIE LECOCQ / EPA


Iratxe Garcia a spus că von der Leyen merge în direcţia bună cu propunerile privind schimbările climatice şi egalitatea de gen, dar că grupul S&D vrea să vadă obiective mai ambiţioase şi mai clare.

Politicianul spaniol a mai declarat că grupul pe care îl conduce nu vrea să vadă 'o criză instituţională în UE' care să întârzie măsuri importante, dar că şi-ar dori ca von der Leyen să adopte o poziţie mai fermă în privinţa combaterii sărăciei, de exemplu.

Socialiştii urmează să decidă mai târziu marţi dacă o vor susţine pe creştin-democrata germană la preşedinţia CE, înainte ca von der Leyen să fie supusă votului Parlamentului European în cursul serii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…