PE: Schulz anunță că a sesizat justiția franceză în legătură cu altercația între doi membri ai UKIP

PE: Schulz anunță că a sesizat justiția franceză în legătură cu altercația între doi membri ai UKIP

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a anunțat miercuri că a sesizat justiția franceză în legătură cu altercația intervenită în ziua de 6 octombrie între doi membri ai partidului eurofob britanic UKIP în sediul legislativului european de la Strasbourg și în urma căreia eurodeputatul Steven Woolfe a fost spitalizat, transmite AFP.

'Ținând cont de gravitatea faptelor — este vorba de lovituri și răni — și de consecințele penale, va trebui să continuăm clarificarea lor și ancheta', a explicat Schulz, în hemiciclul de la Strasbourg.

'Am decis, prin urmare, să dau curs recomandării comitetului consultativ (privind conduita membrilor PE, — n.red.) și să sesizez autoritățile franceze pentru ca (anchetarea) faptelor să fie încredințată Parchetului', a adăugat președintele legislativului european.

Martin Schulz a mai arătat că faptele au fost 'prezentate în moduri foarte diferite' de cei doi eurodeputați implicați în altercație și că, 'în mod cert, nu au existat martori direcți'.

'Este vorba, în mod clar, de o lovitură la cap', a mai spus Schulz, menționând că nu are 'nicio îndoială cu privire la declarațiile lui Steven Woolfe'.

Woolfe, 48 de ani, a fost spitalizat la Strasbourg după o altercație produsă în incinta PE, în timpul unei ședințe furtunoase a eurodeputaților UKIP.

Într-un interviu acordat Daily Mail, Steven Woolfe a relatat că a fost lovit de colegul său Mike Hookem, un fost militar în vârstă de 62 de ani.

Tensiunile s-ar fi acutizat după ce Woolfe a confirmat că dorea să candideze la președinția partidului, după ce își recunoscuse intenția de a trece, fără succes, la Partidul Conservator.
Hookem a dezmințit însă acuzațiile , afirmând că nu l-a 'lovit pe Steven'.

'Nu există absolut nicio dovadă că cineva ar fi primit un pumn', a declarat miercuri Nigel Farage, care asigură conducerea interimară a UKIP.

De altfel, el a anunțat pe 7 octombrie o anchetă internă în partid pentru elucidarea cazului.

După acest episod, Steven Woolfe a părăsit partidul, denunțând o atmosferă de "război intern" în cadrul formațiunii, al cărei nou lider va fi ales la 28 noiembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…