PE: Schulz anunță că a sesizat justiția franceză în legătură cu altercația între doi membri ai UKIP

PE: Schulz anunță că a sesizat justiția franceză în legătură cu altercația între doi membri ai UKIP

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a anunțat miercuri că a sesizat justiția franceză în legătură cu altercația intervenită în ziua de 6 octombrie între doi membri ai partidului eurofob britanic UKIP în sediul legislativului european de la Strasbourg și în urma căreia eurodeputatul Steven Woolfe a fost spitalizat, transmite AFP.

'Ținând cont de gravitatea faptelor — este vorba de lovituri și răni — și de consecințele penale, va trebui să continuăm clarificarea lor și ancheta', a explicat Schulz, în hemiciclul de la Strasbourg.

'Am decis, prin urmare, să dau curs recomandării comitetului consultativ (privind conduita membrilor PE, — n.red.) și să sesizez autoritățile franceze pentru ca (anchetarea) faptelor să fie încredințată Parchetului', a adăugat președintele legislativului european.

Martin Schulz a mai arătat că faptele au fost 'prezentate în moduri foarte diferite' de cei doi eurodeputați implicați în altercație și că, 'în mod cert, nu au existat martori direcți'.

'Este vorba, în mod clar, de o lovitură la cap', a mai spus Schulz, menționând că nu are 'nicio îndoială cu privire la declarațiile lui Steven Woolfe'.

Woolfe, 48 de ani, a fost spitalizat la Strasbourg după o altercație produsă în incinta PE, în timpul unei ședințe furtunoase a eurodeputaților UKIP.

Într-un interviu acordat Daily Mail, Steven Woolfe a relatat că a fost lovit de colegul său Mike Hookem, un fost militar în vârstă de 62 de ani.

Tensiunile s-ar fi acutizat după ce Woolfe a confirmat că dorea să candideze la președinția partidului, după ce își recunoscuse intenția de a trece, fără succes, la Partidul Conservator.
Hookem a dezmințit însă acuzațiile, afirmând că nu l-a 'lovit pe Steven'.

'Nu există absolut nicio dovadă că cineva ar fi primit un pumn', a declarat miercuri Nigel Farage, care asigură conducerea interimară a UKIP.

De altfel, el a anunțat pe 7 octombrie o anchetă internă în partid pentru elucidarea cazului.

După acest episod, Steven Woolfe a părăsit partidul, denunțând o atmosferă de "război intern" în cadrul formațiunii, al cărei nou lider va fi ales la 28 noiembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii