PE: 'Slavă Domnului că ieşim', spune Farage, acuzând-o pe von der Leyen că propune 'o formă actualizată de comunism'

PE: 'Slavă Domnului că ieşim', spune Farage, acuzând-o pe von der Leyen că propune 'o formă actualizată de comunism'

Eurodeputatul britanic Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, le-a cerut membrilor Parlamentului European să voteze marţi împotriva numirii Ursulei von der Leyen la preşedinţia Comisiei Europene, relatează Press Association şi dpa.

Farage a spus că Parlamentul European a fost 'umilit' de procesul care a condus la nominalizarea Ursulei von der Leyen de către Consiliul European.

Liderul Partidului Brexit a susţinut că propunerile candidatei germane sunt 'o tentativă de a prelua sub control fiecare aspect al vieţii oamenilor' şi că von der Leyen conduce o tentativă ca Uniunea Europeană să devină 'o formă centralizată, nedemocratică, actualizată de comunism'. El a mai sugerat că actualul ministru german al apărării este 'un fanatic al construirii unei armate europene'.

'Într-un anumit fel, sunt mai degrabă mulţumit, pentru că tocmai aţi făcut Brexit-ul mult mai popular în Regatul Unit, slavă Domnului că ieşim' din UE, a adăugat Farage.

Von der Leyen a replicat spunând că este important să continue discuţiile cu britanicii, 'dar, cred, domnule Farage, că ne putem lipsi de ce aveţi dumneavoastră de spus aici'.

În discursul susţinut marţi în legislativul de la Strasbourg, Ursula von der Leyen s-a declarat 'pregătită' pentru o nouă amânare a Brexit-ului faţă de data stabilită, 31 octombrie.

'Sunt pregătită pentru o nouă extindere a datei de retragere (a Marii Britanii), dacă va fi necesar mai mult timp dintr-un motiv întemeiat', a indicat ea, o declaraţie primită cu huiduieli de eurodeputaţii britanici pro-Brexit. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa