Pe una dintre direcții, rușii desfășoară acțiuni ofensive intensive, folosind în masă arme chimice




Pe una dintre direcții, rușii desfășoară acțiuni ofensive intensive, folosind în masă arme chimice

Inamicul folosește artilerie, aviație, drone FPV și grenade cu cloropicrin interzis.

Soldați ucrainieni. Foto: Profimedia

Bătălii aprige au loc de mult timp în direcțiile Novopavlovsk, Marinsky, în zona mai multor așezări. Tactica inamicului include utilizarea în masă a armelor chimice, a declarat purtătorul de cuvânt al Centrului Unit de Presă al Forțelor de Apărare din Regiunea Tavria, Dmytro Lykhovii, în emisiunea teletonului. El a remarcat, în special, că Novopavlivskyi a fost mult timp o direcție în care inamicul a condus operațiuni ofensive intensive.

Chiar și atunci când evenimentele au avut loc chiar în Avidiivka, când luptele încă se desfășurau în oraș, chiar și atunci, numărul ciocnirilor în zonele Marin și Novopavliv a fost în unele locuri mai mare decât în ​​Avdiivka”, a subliniat Lykhovi.

Potrivit acestuia, aici se duc bătălii aprige lângă Krasnohorivka, Georgiivka, Novomykhailivka, Urozhany, Pobyeda și acolo sunt concentrate forțe inamice semnificative. Inamicul folosește artileria, aviația, drone FPV, precum și arme chimice interzise, pe scară largă.

Tacticile sale includ în timpul bombardării, încălcând convenția privind interzicerea armelor chimice, aruncarea grenadelor cu substanțe otrăvitoare din drone. Aceasta este o încălcare a legilor războiului. Dar acesta este un fenomen de masă care este folosit de către inamic, inclusiv în această direcție Novopavlovsk. Și, de exemplu, ieri au existat 6 cazuri de astfel de utilizări a substanțelor otrăvitoare de către inamic în zona operațională a sistemului de apărare antirachetă "Tavria". Acestea sunt în principallovituri cu drone cu grenade. cu substanta clorpicrina, care are efect lacrimogen, sufocant... Inamicul nu recunoaște interdicția privind utilizarea acestui gaz în ostilități și îl folosește destul de masiv”, a spus Lykhoviy.

Vorbind despre situația din direcția Zaporijjia, el a menționat că inamicul de acolo „s-a aflat un pic în retragere”, poate în pregătirea pentru noi acțiuni ofensive. Pentru că există eforturi evidente ale inamicului de a tăia linia frontului din regiunea, care a fost eliberată de trupele ucrainene în timpul campaniei ofensive de vară, de anul trecut.

În același timp, în direcția Zaporojie, un asalt rusesc a fost respins în ultima zi”, a menționat el.

Direcția Zaporijjia este acum cea mai calmă în comparație cu altele din zona de responsabilitate a OSUV „Taria”.

image

Avem puncte fierbinți în regiunea Donețk și la sud de Donețk. Acolo au loc bătălii aprige și se poate spune că inamicul își schimbă puțin tactica - dacă mai devreme am spus că rușii asaltau în mici grupuri de asalt, până la nivel de detașament, apoi după Avdiivka, unde a observat pierderi semnificative, inamicul s-a regrupat, a primit întăriri, au sosit unități din hinterlandul rus - au sosit unități ale armatei regulate. Există în special 5 brigăzi de infanterie motorizate care operează în direcția Avdiyiv, iar rușii desfășoară deja operațiuni ofensive acolo în număr mai mare. De exemplu, în această dimineață, satul Berdychi a fost atacat de două tancuri, cu oamenii pe ele și cu 100 de soldați ruși de însoțire”, a spus Lykhoviy.

El a menționat că aceste atacuri sunt respinse. Dar inamicul continuă cu încăpățânare să atace, uneori reușind în unele zone. În același timp, Lykhovi a negat informațiile răspândite de ruși despre capturarea satului Berdichi.

Situația în direcția Avdiyiv

Anterior, Lykhovi a informat că situația din regiunea Avdiiv este dificilă. Potrivit acestuia situația este dinamică și se poate schimba oricând. Ieri, 25 de atacuri inamice au fost respinse în direcția Avdiyiv, atacuri care au avut loc în zonele așezărilor Berdychi, Orlivka, Tonenke, Pervomaiske și Nevelske.

Potrivit purtătorului de cuvânt, succesul parțial pe care inamicul îl are pe alocuri în această direcție se datorează faptului că trupele ruse dispun de rezerve și folosesc forțe de luptă numeroase.

Lykhovi a subliniat că, cu cât rușii înaintează mai mult, cu atât pierderile pe care aceștia le înregistrează sunt mai mari. El a relatat că în întreaga zonă operațională a grupului operațional-strategic de trupe „Tavria” în ultima zi, pierderile de forță de luptă ale inamicului s-au ridicat la 431 de persoane ucise și rănite. De asemenea, au fost distruse 40 de unități de armament și echipament militar, fără a include dronele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană