Pe urmele legendarului Ilie Năstase: Adrian Boitan a făcut furori în turneele americane

Pe urmele legendarului Ilie Năstase: Adrian Boitan a făcut furori în turneele americane

Boitan a cucerit luna trecută nu mai puțin de trei titluri consecutive pe tărâm american, pe zgura verde din Florida. Conform freelancer-ului Daniel Radu , el e primul reprezentant al României cu această performanță reușită în afara țării, de la Ilie Năstase încoace (1975), chiar dacă nu putem compara nivelul turneelor unde s-a impus fiecare.

Adrian Boitan. FOTO: Rodolfo Benitez

Constănțeanul a fost la colegiu și e stabilit în Texas, la momentul actual. 2023 e primul lui an full-time pe circuitul profesionist, deoarece, cu mici excepții, în perioada în care a studiat la Universitatea Baylor, a avut voie să evolueze în alte competiții doar în perioadele de vacanță.

În vârstă de 23 de ani, tenismenul antrenat de Brian Boland a triumfat, pe rând, în întrecerile de la Palm Coast, Weston și Naples, învingând sportivi mult mai bine clasați decât el. Cele 45 de puncte acumulate îl vor propulsa pe Boitan până pe locul 505 ATP, precum și pe locul 245 în clasamentul sezonului actual (ATP Race), ultimul fiind în mare măsură doar de referință. Cu 15 victorii la activ, tricolorul va ținti, luna aceasta, întrecerile de tip Challenger, dacă va putea accede în calificările acestora.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?