Pedeapsă cu închisoarea 'importantă' solicitată pentru fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen

Pedeapsă cu închisoarea 'importantă' solicitată pentru fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen

Un procuror federal din New York a recomandat vineri o pedeapsă cu închisoarea "importantă" pentru fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, în pofida cooperării sale în ancheta asupra amestecului rus în alegerile prezidenţiale din SUA, relatează AFP.

Fostul om de încredere al preşedintelui american a comis acte "grave şi deliberate" şi merită o pedeapsă "importantă", potrivit unui document judiciar care precedă pronunţarea sentinţei, miercurea viitoare.

Michael Cohen a pledat vinovat în august de diverse deturnări de fonduri ieşite la iveală în timpul anchetei asupra suspiciunilor de colaborare între Moscova şi echipa candidatului Trump în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016.

De atunci, el "a furnizat informaţii anchetatorilor, dintre care unele l-au ajutat pe procurorul special" Robert Mueller, subliniază procurorul new-yorkez Robert Khuzami în declaraţia sa scrisă. Pentru el, "acest factor trebuie luat în considerare" în pronunţarea pedepsei.

Însă "descrierea eforturilor sale este exagerată şi uneori incompletă", a adăugat procurorul, recomandând o pedeapsă "uşor inferioară" intervalului între 51 şi 63 de luni de obicei dictată pentru tipul de delicte de care este acuzat.

Michael Cohen, care odinioară se declara pregătit "să încaseze una" pentru Donald Trump, a recunoscut săptămâna trecută că a minţit în privinţa unui proiect de investiţii al magnatului imobiliarelor în marja campaniei prezidenţiale.

Miliardarul republican l-a acuzat că a minţit pentru a evita închisoarea şi i-a dorit, într-o postare pe Twitter, să primească "o pedeapsă întreagă şi totală", încălcând principiul constituţional al separării puterii executive şi judiciare, notează AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro