Pedeapsa la închisoare pe viaţă, redusă în apel în cazul primului soldat rus condamnat pentru crime de război în Ucraina

Pedeapsa la închisoare pe viaţă, redusă în apel în cazul primului soldat rus condamnat pentru crime de război în Ucraina

„Apelul depus de apărare a fost acceptat parţial. Sentinţa a fost modificată”, a precizat Curtea de Apel din Kiev, adăugând că acum pedeapsa este de 15 ani de închisoare.

Sergentul Vadim Şişimarin, în vârstă de 21 de ani, a recunoscut că l-a ucis pe Oleksandr Celipov, un civil de 62 de ani, în nord-estul ţării, în primele zile ale ofensivei militare a Rusiei în Ucraina.

El a pledat vinovat şi a fost condamnat în data de 23 mai pentru crimă de război şi omor cu premeditare.

Şişimarin a spus în instanţă că a acţionat sub presiunea altui soldat, în timp ce cei doi încercau să fugă în Rusia cu o maşină furată împreună cu alţi patru militari. Soldatul, originar din Irkuţk, Siberia, i-a cerut iertare soţiei lui Oleksandr Celipov, în mai, în sala de judecată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”