Pedeapsa primită de o tânără din SUA care a făcut avort

Pedeapsa primită de o tânără din SUA care a făcut avort

Fiindcă a luat o pilulă abortivă, o tânără din statul american Nebraska a fost condamnată la trei luni de închisoare, relatează BBC.

Tânăra le-ar fi spus oamenilor legii că a adus pe lume un făt mort. FOTO AFP (Arhivă)

Celeste Burgess, în prezent în vârstă de 19 ani, a pledat vinovată de ascunderea rămășițelor p ământești după ce a făcut avort medicamentos, când sarcina avea în jur de 28 săptămâni. Mama ei, Jessica Burgess, în vârstă de 42 de ani, ar putea fi condamnată la circa cinci ani de închisoare fiindcă a ajutat-o.

La vremea respectivă, în Nebraska întreruperile de sarcină erau interzise începând de la a 20-a săptămână , însă, în prezent, statul american interzice avortul începând cu a 12-a săptămână.

În luna iunie a anului trecut oamenii legii au demarat o anchetă , înainte ca Curtea Supremă să abroge dreptul la avort la nivel național și să lase la latitudinea statelor să decidă dacă și cum să permită sau nu această procedură.

Atunci când Celeste Burgess a făcut avortul medicamentos avea 17 ani și locuia împreună cu mama sa în Nebraska. Conform documentelor prezentate în instanță, Celeste Burgess se afla în al treilea trimestru de sarcină când a luat pilulele pentru avort, ceea ce face ca procedura să fie ilegală conform legii din Nebraska.

De asemenea, tânăra le-ar fi spus oamenilor legii că a adus pe lume un făt mort. Însă, conform documentelor depuse în instanță, ea și mama ei vorbiseră pe Facebook despre cum să facă rost de pilule și să „ardă dovezile".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?