Pedro Castillo, învingător în alegerile prezidenţiale din Peru

Pedro Castillo, învingător în alegerile prezidenţiale din Peru

Candidatul stângii radicale Pedro Castillo a fost proclamat luni câştigător al alegerilor prezidenţiale din Peru de către autoritatea naţională electorală, la mai bine de o lună după cel de-al doilea tur de scrutin dintre el şi candidata dreptei populiste Keiko Fujimori, relatează AFP.

''Îl declar preşedinte al Republicii pe José Pedro Castillo Terrones'', a declarat preşedintele Juriului naţional al alegerilor (JNE), Jorge Luis Salas, în cadrul unei scurte ceremonii virtuale.

Autoritatea electorală responsabilă cu examinarea contestaţiilor a confirmat astfel rezultatele date în urmă cu câteva săptămâni de Organismul naţional pentru procesul electoral (ONPE).

La sfârşitul numărării a 100% din buletinele de vot, ONPE l-a declarat câştigător pe Pedro Castillo, în vârstă de 51 de ani, cu 50,12% din voturi, în timp ce rivala sa Keiko Fujimori, în vârstă de 46 de ani, a obţinut 49,87%.

Potrivit rezultatelor validate de JNE, Pedro Castillo a câştigat cu 44.263 de voturi în faţa fiicei fostului preşedinte Alberto Fujimori (1990-2000). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...