Pelosi refuză să comenteze în legătură cu o posibilă punere sub acuzare a preşedintelui Trump

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA Nancy Pelosi a refuzat vineri să comenteze în legătură cu lansarea unor proceduri de punere sub acuzare a preşedintelui Donald Trump, afirmând că nu este potrivit să-l critice pe preşedintele ţării în timp ce se află în străinătate, relatează Reuters.

Raportul procurorului special Robert Mueller privind ancheta asupra rolului Rusiei în alegerile din 2016 din SUA a prezentat detalii extinse despre eforturile lui Trump de a împiedica ancheta, dar lideri ai Partidului Democrat au minimalizat discuţiile despre o eventuală punere sub acuzare cu doar 18 luni înainte de alegerile prezidenţiale din 2020.

"Indiferent de problema şi provocarea cu care ne confruntăm, Congresul îşi va onora jurământul de a proteja şi apăra Constituţia Statelor Unite pentru a ne proteja democraţia", a declarat Pelosi jurnaliştilor, în cursul unei vizite la Belfast, atunci când a fost întrebată despre posibile proceduri de punere sub acuzare a liderului de la Casa Albă.

"Ramura legislativă are responsabilitatea de a supraveghea democraţia noastră şi vom aplica acest lucru ", a subliniat ea.

Raportul lui Mueller, dat publicităţii joi, prezintă detalii privind contacte extinse între campania lui Donald Trump şi interlocutori ruşi care, potrivit raportului, au încercat să-l favorizeze pe acesta în alegeri.

Preşedintele Donald Trump a încercat să-l concedieze pe procurorul special Robert Mueller, însărcinat cu ancheta privind rolul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA, potrivit raportului Mueller, notează AFP şi Reuters.

De altfel, scrie Mueller în raport, atunci când Donald Trump a aflat despre faptul că el a fost numit procuror special pentru această anchetă reacţia sa a fost una cu totul nefavorabilă.

Însă nici nu au fost găsite suficiente dovezi privind o acţiune de obstrucţionare a justiţiei din partea lui Trump, după cum a declarat şi ministrul justiţiei William Barr. De asemenea, în document se menţionează că, ''deşi acest raport nu concluzionează că preşedintele a comis un delict, în acelaşi timp nu îl exonerează''. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…