„Penalii!” Răspunsul elevilor când un judecător i-a întrebat cine face legile

„Penalii!” Răspunsul elevilor când un judecător i-a întrebat cine face legile

„Penalii!” Răspunsul elevilor când un judecător i-a întrebat cine face legile. Judecătorul Cristi Danileț a relatat pe contul său de Facebook o întâmplare dintr-un tribunal din sudul țării, unde un grup de elevi a fost în vizită. Întrebați de un judecător cine face legile, copiii au răspuns în cor ”Penalii!”.

Postarea integrală a lui Cristi Danileț:

„Un judecător din sudul țării a primit astăzi vizita unor elevi la tribunal. La un moment dat el întreabă: „Știți cine fac legile pe care trebuie toți să le respectăm?”. Elevii au răspuns la unison: „Penalii!”. Șocat, judecătorul a început să explice că sunt oameni și oameni, că unii încalcă legea și alții nu, că nu e bine să generalizăm, dar că ar fi indicat ca atunci când votăm o persoană în organele statului să ne asigurăm că e cinstită.

Ei, dacă ar fi fost o vizită de asta la Guvern sau la Parlament și ar fi fost întrebați copiii „Știți cine ne judecă?”, eu mă îndoiesc că ar fi spus cineva „Statul paralel!”.
Pentru că în chestia cu „penalii” e un sâmbure de adevăr deoarece în Parlament sunt și infractori și spun asta pentru că unii au cazier judiciar. Dar chestia cu „statul paralel” e pur și simplu o invenție, fie și pentru faptul că în buletinul judecătorilor la rubrica vizând statul de care aparțin scrie, simplu, „România”. Ah, da, și niciunul nu are cazier judiciar. Căci a fi „penal (infractor)” e incompatibil cu a fi „judecător”.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...