Pensia incredibilă pe care o primește actorul Dorel Vișan după o viață petrecută pe scenă

Pensia incredibilă pe care o primește actorul Dorel Vișan după o viață petrecută pe scenă

Actor renumit de film și teatru, Dorel Vișan primește o pensie incredibilă după o viață petrecută pe scenă. Artistul a dezvăluit câți bani primește lunar de la statul român. De câțiva ani, actorul s-a retras la țară unde lucrează ca orice om de rând în propria gospodărie.

Cu mai mult timp în urmă, Dorel Vișan mărturisea că pensia sa era suficientă doar pentru a cumpăra un bilet de avion Cluj-București. Lunar îi intră în cont aproximativ 1.400 de lei.

Actorul Dorel Vișan primește o pensie infimă FOTO Arhiva personală Dorel Vișan

De asemenea, actorul a precizat că beneficiază de o indemnizație de merit pentru contribuția sa în domeniul artistic, însă, chiar și așa, se descurcă cu greu din punct de vedere financiar.

M-am retras la muncă, nu la moșie, fiindcă moșia e pretențioasă. Aceia care se retrag la moșie, nu lucrează. Ăia nu muncesc. Lucrează alții pentru ei”, a spus actorul, potrivit fanatik.ro.

Carieră impresionantă

Dorel Vișan, actor de film și teatru, s-a născut la 25 iunie 1937, în localitatea Bulzeștii de Sus, județul Hunedoara.

Și-a începu cariera artistică la Teatrul Național din Cluj-Napoca, unde a fost angajat încă din anii studenției. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București și a devenit repede un nume de referință în teatrul românesc.

Dorel Vișan s-a distins în numeroase roluri pe scenă, dovedind o mare flexibilitate și capacitate de a interpreta personaje complexe. A jucat în multe piese clasice și moderne, fiind apreciat pentru interpretarea sa profundă și emoțională.

În cinematografie, Dorel Vișan a avut de asemenea o carieră impresionantă. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără "Păcală" (1974), "Tănase Scatiu" (1976), "Bietul Ioanide" (1979), "Moromeții" (1987), și "Cel mai iubit dintre pământeni" (1993). Aceste roluri i-au adus recunoașterea și admirația publicului, precum și numeroase premii și distincții.

În anii următori, Dorel Vişan a jucat în filmele "Magnatul" (2004) şi "Sistem nervos" (2005). În paralel cu activitatea sa artistică de pe scena Teatrului din Cluj şi din filme, a fost şi director al Teatrului „Lucian Blaga” din Cluj, precum şi profesor la Universitatea „Babeş-Bolyai” din acelaşi oraş

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat