Pensionarul devenit erou după ce ar fi doborât un avion rusesc cu pușca

Pensionarul devenit erou după ce ar fi doborât un avion rusesc cu pușca

Un pensionar ucrainean a fost medaliat pentru eroismul său, după ce a doborât cu pușca un avion Su-34 al forțelor inamice care survola deasupra regiunii Cernihiv, conform Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei , relatează Daily Mail .

Pensionarul ucrainean care a doborât un avion rusesc cu pușca. Foto: Captură video YouTube

Valeri Fedorovici ar fi doborât avionul în valoare de 86 de milioane de euro, iar imaginile care au circulat la acea vreme au surprins momentul când aeronava se prăbușește la pământ, deși el nu a fost văzut în înregistrare.

În consecință, Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei i-a salutat „eroismul” și i-a acordat bărbatului o medalie.

Valeri Fedorovici, pensionarul ucrainean care a doborât un avion rusesc cu pușca. Foto: Captură video YouTube

Valeri Federovici a primit o medalie pentru eroismul său. Foto: Captură video YouTube

Imaginile publicate îl arată pe Fedorovici mergând cu o pușcă pe umăr prin orașul distrus de atacurile rusești. Bărbatul a recuperat o parte din resturile aeronavei și a decis să le păstreaze în garajul său.

Forțele ucrainene avansează, reușind să recucerească un sat din regiunea Herson, în timp ce contraofensiva lor continuă.

Oficialii ucraineni au publicat imagini geolocalizate care arată forțele ucrainene ridicând un drapel ucrainean pe o clădire a unui spital din Vîsokopillea, la sud de granița administrativă a regiunii Herson-Dnipropetrovsk.

Un obiectiv major al forțelor ucrainene este recucerirea Hersonului, situat la nord de peninsula Crimeea, care a fost capturat de forțele ruse la începutul conflictului actual.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a mulțumit forțelor sale, duminică, pentru preluarea controlului asupra a două așezări în sud și o a treia, împreună cu un teritoriu suplimentar, în est, invocând „rapoarte bune” de la comandanții săi.

După atacurile intense ale forțelor ucrainene asupra unor grupuri de trupe rusești, în regiune rușii au interzis traversarea râului Nipru de către rezidenți, conform Statului Major ucrainean.

Rusia a lansat 25 de lovituri cu rachete și peste 22 de atacuri aeriene asupra țintelor militare și civile din Ucraina în ultimele 24 de ore, se mai arată în comunicat.

Autoritățile ruse au transmis că situația a fost calmă în jurul centralei nucleare Zaporojie, din sudul Ucrainei.

Trei explozii puternice au fost auzite în Enerhodar, orașul unde se află centrala, însă nu au existat detalii imediate despre pagube și victime, a afirmat, luni, agenția rusă de știri TASS.

Ultimul reactor operaţional al centralei nucleare ucrainene Zaporojie a fost debranşat, luni, de la reţea, conform operatorului Energoatom.

Atât Rusia cât și Ucraina se acuză reciproc de bombardamente.

Delegația Agenției Internaționale pentru Energie Atomică a ajuns, joi, la centrala nucleară Zaporojie, care se află sub controlul rușilor, pentru a aprecia riscul unui dezastru cu radiații. Doi reprezentanţi ai AIEA rămân cu titlu permanent la centrala nucleară Zaporojie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…