Pentagon: Atacurile din Golful Oman sunt o problemă mondială, nu una americană

Pentagon: Atacurile din Golful Oman sunt o problemă mondială, nu una americană

Atacurile din Golful Oman atribuite Iranului reprezintă o problemă mondială şi nu una americană, a declarat vineri şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, care a lansat un apel la ''consens internaţional'' pentru soluţionarea acestei chestiuni, transmite AFP.

''Avem o problemă internaţională acolo, în Orientul Mijlociu. Aceasta nu este o problemă americană'', a indicat ministrul american al apărării, făcând referire la atacurile comise joi împotriva a două petroliere în Golful Oman.

''Pentru mine, pentru (consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe John) Bolton şi pentru (secretarul de stat Mike) Pompeo prioritatea este crearea unui consens internaţional în vederea reglării acestei probleme internaţionale'', a adăugat Shanahan.

El a lăsat să se înţeleagă că Washingtonul ar putea consolida dispozitivul american al Comandamentului american în Orientul Mijlociu (Centcom).

La jumătatea lunii mai, Pentagonul a trimis în regiune o navă ce transporta vehicule militare, în special amfibii, şi o baterie de rachete Patriot.

Echipajele a două petroliere au fost evacuate joi de pe vasele lor în flăcări în Golful Oman, după ce petrolierele au fost ţinta unui atac, potrivit armatorului japonez al uneia din nave.

Acest incident, al doilea într-o lună în zona Golfului, o cale maritimă strategică, survine într-un moment de tensiune crescută între Teheran şi Washington, care a acuzat Iranul că s-ar fi aflat în spatele primului incident din luna mai. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…