Pentagonul a refuzat să comenteze informațiile legate de o amenințare la adresa Statelor Unite, „pasând răspunsul” Congresului

Pentagonul a refuzat să comenteze informațiile legate de o amenințare la adresa Statelor Unite, „pasând răspunsul” Congresului

Președintele Comitetului Selectat al Camerei pentru Informații, Mike Turner, a declarat anterior că a difuzat „informații către parlamentari cu privire la o amenințare gravă la adresa securității naționale”.

Mike Turner (dreapta). Foto: Arhiva Adevărul

Departamentul Apărării al SUA a refuzat să comenteze acuzațiile privind o presupusă amenințare la adresa securității țării și a recomandat să fie contactată comisia relevantă a Congresului.

V-am trimite la comitetul special de informații al Camerei Reprezentanților SUA”, a răspuns serviciul de presă al departamentului de a comenta declarațiile despre o presupusă amenințare la adresa securității SUA și versiunea mass-media conform căreia are legătură cu Rusia. Departamentul de Stat și Casa Albă nu au răspuns încă solicitărilor de comentarii pe această temă.

Președintele Comitetului restrâns pentru informații al Camerei Reprezentanților SUA, Mike Turner (republican, Ohio) a declarat anterior că a distribuit parlamentarilor „informații privind o amenințare gravă la adresa securității naționale”. El a adăugat că îi cere președintelui american Joe Biden să „declasifice toate informațiile legate de această amenințare, astfel încât Congresul, administrația și aliații Washingtonului să poată discuta în mod deschis acțiunile necesare pentru a răspunde acestei amenințări”.

Potrivit CNN , amenințarea la adresa securității naționale a SUA raportată de Turner poate fi asociată cu Rusia. După cum a spus unul dintre interlocutorii anonimi ai CNN, vorbim despre unele capacități „serios tulburătoare și destabilizatoare” ale Rusiei, care „au devenit cunoscute recent”.

Asistentul președintelui SUA pentru Securitate Națională, Jake Sullivan, a declarat că pe 15 februarie va informa un număr de parlamentari cheie despre presupusa amenințare. El nu a precizat despre ce amenințare vorbește, dar a dat asigurări că administrația de la Washington „asigură securitatea națională” a țării

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”