Pentagonul confirmă că a livrat Ucrainei o parte din blindatele Bradley promise în ianuarie

Pentagonul confirmă că a livrat Ucrainei o parte din blindatele Bradley promise în ianuarie

O parte din vehiculele de luptă de tip Bradley promise de Statele Unite se află deja în Ucraina și participă la contracararea agresiunii militare rusești, a confirmat Pentagonul, potrivit Ukrainska Pravda.

Blindate Bradley pe câmpul de luptă din Ucraina FOTO Twitter @DefenceU

Potrivit sursei citate, informația cu privire la prezența unor vehicule blindate M2 Bradley în Ucraina a fost confirmată pentru portalul The War Zone de către purtărorul de cuvânt al Pentagonului, Charlie Dietz.

„Da, putem confirma că unele dintre Bradley-urile (promise în ianuarie, n. red.) au sosit” deja în Ucraina, a declarat Dietz.

Este vorba de prima confirmare oficială de la Pentagon despre livrarea unor vehicule Bradley Ucrainei. Această confirmare survine după apariția mai multor fotografii pe rețelele de socializare care indică folosirea unor astfel de vehicule de luptă în respingerea agresiunii militare lansate oficial de Vladimir Putin în data de 24 februarie 2022.

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat luni o fotografie cu câteva vechicule Bradley.

Charlie Dietz nu a precizat numărul de Bradley-uri primite până acum de Ucraina din partea Statelor Unite. Potrivit Ukrainska Pravda, Statele Unite au promis că vor livra Ucrainei 113 vehicule de acest tip.

Vehiculul blindat Bradley este considerat un „ucigaș de tancuri”. Bradley poate fi folosit „atât în operațiunile ofensive, cât și în cele defensive. Are o putere de foc și o armură eficace ce pot aduce avantaje pe câmpul de luptă, pe măsură ce armata ucraineană continuă să-și apere țara”, a precizat anterior Pentagonul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”