Pentagonul susţine că afirmaţiile Rusiei că ar fi distrus sisteme HIMARS din Ucraina sunt false

Pentagonul susţine că afirmaţiile Rusiei că ar fi distrus sisteme HIMARS din Ucraina sunt false

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat, marţi, potrivit Interfax, că Rusia a distrus sistemele HIMARS după ce Moscova a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în Ucraina, în 24 februarie.

„Suntem la curent cu cele mai recente afirmaţii ale ministrului Şoigu şi ele sunt, din nou, evident false", a declarat purtătorul de cuvânt interimar al Pentagonului Todd Breasseale.

„Totuşi, ceea ce se întâmplă este că ucrainenii folosesc cu o acurateţe şi eficacitate devastatoare fiecare dintre sistemele de proiectile de precizie, contabilizate, pe care SUA, aliaţii noştri şi partenerii le-au asigurat pentru a se apăra împotriva invaziei ruse, brutale şi criminale", a adăugat Breasseale.

Rusia pretinde în mod regulat că a lovit sisteme HIMARS, dar încă nu a arătat dovezi.

Şoigu a spus că Rusia a mai distrus cinci sisteme de lansatoare de rachete anti-navă Harpoon şi 33 de obuziere M777 de când Moscova a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în Ucraina.

Reuters nu a putut verifica acurateţea acestor raportări.

Oficialii ucraineni au spus că folosesc până la o duzină de sisteme HIMARS, a căror acurateţe şi rază lungă de acţiune au permis Kievului să reducă avantajul Rusiei privind artileria.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…