Pentagonul va grăbi livrarea tancurilor Abrams către Ucraina

Pentagonul va grăbi livrarea tancurilor Abrams către Ucraina

Pentagonul intenţionează să grăbească livrarea celor 31 de tancuri M1 Abrams promise Ucrainei pentru a o ajuta în fața agresiunii militare ruse.

Tancul american Abrams FOTO Getty Images

Soluția găsită pentru grăbirea procesului este furnizarea modelului mai vechi, M1-A1, în locul modelului mai avansat prevăzut inițial, M1-A2, au declarat pentru Reuters și CNN surse din domeniul militar american.

În cazul tancurilor Abrams M1-A2, livrarea ar putea avea loc într-un an sau chiar mai mult, întrucât ar necesita fabricarea unora noi sau modernizarea altora din stocul existent. În plus, acest model necesită o instruire mai aprofundată a militarilor ucraineni. De exemplu, M1-A2 este echipat cu un sistem digital de ochire, care este mai avansat, dar în acelaşi timp necesită mai multă instruire pentru operare şi întreţinere, precizează Agepres , care citează CNN și Reuters.

Întrebat pe această temă, un purtător de cuvânt al Pentagonului a refuzat să comenteze, mai ales că Washingtonul nici nu a menţionat un termen pentru livrarea tancurilor Abrams.

În schimb, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pe teme de securitate naţională, John Kirby, a recunoscut că „există unele schimbări care ar putea grăbi procesul”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 De citit...

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

5 Judecătorii și-au mărit ieri salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare