Pentru prima dată, cel mai bogat bărbat și cea mai bogată femeie din lume sunt din Franța

Pentru prima dată, cel mai bogat bărbat și cea mai bogată femeie din lume sunt din Franța

Francezul Bernard Arnault, directorul general al LVMH, liderul mondial din industria bunurilor de lux, și Françoise Bettencourt Meyers, moștenitoarea imperiului L'Oréal, sunt cel mai bogat bărbat și - respectiv - cea mai bogată femeie din lume, o „premieră", potrivit clasamentului anual Forbes pentru 2023 publicat marți.

Bernard ArnaultFoto: commons.wikimedia.org

În 2022, Bernard Arnault se afla pe locul al treilea în clasamentul anual, dominat de Elon Musk, șeful Tesla, Twitter și SpaceX, și Jeff Bezos, fondatorul Amazon, notează AFP.

Însă, în decembrie anul trecut, miliardarul francez i-a detronat pe aceștia, ajungând, împreună cu familia sa, să dețină cea mai mare avere din lume, potrivit clasamentului „în timp real" stabilit de revistă, pe baza cotațiilor bursiere și a cursurilor de schimb.

În topul mondial din 2023 publicat marți, averea sa este estimată la 211 miliarde de dolari - Forbes a precizat că a „calculat averile nete folosind prețurile la bursă și cursurile de schimb la data de vineri, 11 martie 2023".

„Pentru prima dată în istoria clasamentului, cel mai bogat bărbat și cea mai bogată femeie din Franța sunt, de asemenea, cei mai bogați din lume. O dublă performanță care atestă forța economiei franceze, în pofida crizelor succesive prin care trece țara noastră, direct sau indirect", a precizat Forbes France în comunicatul său.

Elon Musk ocupă locul al doilea în clasamentul mondial, cu o avere estimată la 180 de miliarde de dolari, devansându-i pe Jeff Bezos (114 miliarde), Larry Ellison, cofondator al editorului de software Oracle (107 miliarde) și omul de afaceri Warren Buffett (106 miliarde).

Françoise Bettencourt Meyers (și familia sa) - a unsprezecea cea mai mare avere din lume, cu 80,5 miliarde de dolari - este pentru al treilea an consecutiv cea mai bogată femeie din lume.

Ea a fost cea mai bogată femeie și în 2019, succedându-i mamei sale, Liliane Bettencourt, care a fost prima femeie din clasament în 2016 și 2017.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...