Pep Guardiola, gest de milioane. Cui i-a donat prima uriașă cu care a fost răsplătit de Manchester City

Pep Guardiola, gest de milioane. Cui i-a donat prima uriașă cu care a fost răsplătit de Manchester City

Pep Guardiola a avut un sezon excepțional, încununat cu câștigarea Ligii Campionilor, după victoria lei Manchester City contra lui Inter Milano, 1-0, în finala competiției. ”Cetățenii” și-au mai trecut în palmares Premier League și Cupa Angliei, astfel că antrenorul a fost răsplătit pe măsură.

Pep Guardiola a adus trofeul Ligii Campionilor în premieră pentru Manchester City. Foto Getty images

Numai pentru triumful din campionat, Pep Guardiola primit din partea conducerii 876.000 de euro. Însă, potrivit Daily Mail, antrenorul a decis să împartă câștigul în mod egal cu membrii din staff-ul său sau fizioterapeuți, dar și cu recepționerii, bucătarii, chiar și cu oamenii de la pază!

Pentru celelalte două trofee, managerul de 52 de ani a fost recompensat cu alți 1,4 milioane de euro. Un ”mizilic” pe lângă sumele băgate în conturile clubului în urma ”triplei” istorice. Britanicii au dezvăluit că Manchester City a câștigat aproape 350 de milioane de euro numai din trofeele cucerite în acest sezon: UEFA Champions League, Premier League și FA Cup.

„City a încasat circa 180 de milioane de lire pentru câştigarea Premier League, aproximativ 110 milioane de lire sterline pentru succesul din Liga Campionilor şi 4 milioane de lire sterline pentru victoria din FA Cup. În afara veniturilor record şi a sumelor uriaşe provenite din vânzarea de jucători în ultimele sezoane, Pep Guardiola va beneficia de o sumă enormă pentru transferuri în această vară”, au scris cei de la Daily Mail.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?