Percheziție la Societe Generale în urma scandalului Panama Papers

Percheziție la Societe Generale în urma scandalului Panama Papers

Sediul central al grupului bancar francez Societe Generale a fost percheziționat marți în cadrul unei anchete preliminare demarată de Parchetul francez pentru "fraudă fiscală agravată" ca urmare a dezvăluirilor din scandalul Panama Papers, a declarat duminică un purtător de cuvânt al băncii, informează Reuters și AFP.

Potrivit unor informații publicate anterior în în cotidianul francez "Le Monde", Societe Generale ocupă poziția a patra în topul băncilor care au creat cele mai multe societăți offshore prin intermediul cabinetului de avocatura panamez Mossack Fonseca, după grupul bancar britanic HSBC și băncile elvețiene UBS și Credit Suisse.

Purtătorul de cuvânt de la Societe Generale a confirmat că sediul grupului bancar din cartierul La Défense a fost percheziționat de anchetatorii Oficiului central de luptă împotriva infracțiunilor financiare și fiscale. "Numeroase documente, în special informatice au fost sechestrate", a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Le Monde" susține că Societe Generale deține 979 de societăți offshore înființate în paradisuri fiscale cu ajutorul Mossack Fonseca. În replică, grupul Societe Generale, prezent și pe piața din România, subliniază că doar câteva zeci din aceste societăți offshore mai sunt în prezent active și că sunt gestionate într-o manieră "complet transparentă".

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajați și 32 de milioane de clienți în întreaga lume. În România, BRD — Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă, după totalul activelor.

AGERPRES/(AS — editor: Constantin Balaban, editor online: Ada Vîlceanu)

Cititi mai mult:


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut