PERCHEZIȚII de amploare: Mecanism uriaș de spălare de bani în domeniul deșeurilor

PERCHEZIȚII de amploare: Mecanism uriaș de spălare de bani în domeniul deșeurilor

Poliţiştii din Capitală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează joi 11 percheziţii domiciliare în judeţul Giurgiu în legătură cu fapte de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul deşeurilor metalice, mai multe persoane urmând a fi duse la audieri. 

Conform unui comunicat de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), în perioada 2013 - 2014 mai multe persoane din judeţul Giurgiu au conceput şi implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, constând în livrarea către o societate comercială (colector), cu sediul în Bucureşti, a unor cantităţi impresionate de deşeuri metalice feroase şi neferoase, folosind în acest scop mai multe firme "fantomă", administrate scriptic de persoane cu o situaţie materială precară. 

În numele firmelor "fantomă" au fost facturate în mod fraudulos către societatea colectoare deşeuri metalice feroase şi neferoase, cu consecinţa încasării în conturile bancare, de la aceasta din urmă, a sumelor reprezentând contravaloarea "mărfurilor facturate", a retragerii lor integrale în numerar de către persoanele împuternicite pe aceste conturi (în baza unor borderouri fictive de achiziţie "fier vechi") şi a predării lor către persoanele care au folosit "serviciile" societăţilor "fantomă", arată DGPMB. 

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul DGPMB. 

Prejudiciul total adus bugetului de stat, constând în impozitul aferent veniturilor încasate de persoanele sus-menţionate, este în valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de "spălare a banilor" este de aproximativ 40,4 milioane de lei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla