Percheziţii DNA la Direcția Sanitară Veterinară Sibiu/Directorul, vizat de cercetări

Percheziţii DNA la Direcția Sanitară Veterinară Sibiu/Directorul, vizat de cercetări

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, miercuri, percheziții la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu iar în acest caz ar fi vizat directorul executiv al instituției, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Sursele citate susțin că ar fi vorba de infracțiuni de abuz în serviciu și conflict de interese cu privire la concesionarea circumscripțiilor sanitare veterinare Sibiu, Șelimbăr și Rășinari de către DSVSA Sibiu prin încălcarea dispozițiilor legale și decontarea unor sume de bani pentru servicii prestate de societăți în care conducerea instituției are interese directe sau indirecte.

Șeful DSVSA Sibiu, mai precizează sursele, s-ar fi implicat în acțiuni cu scopul obținerii de foloase patrimoniale pentru societatea pe care o controlează.

Procurorii DNA — Serviciul Teritorial Alba efectuează miercuri trei percheziții la adrese din municipiul Sibiu, dintre care una la sediul unei instituții publice, în cadrul unei anchete ce vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție în perioada 2011-2013.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, precum și a Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu.

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2011-2013, a unor infracțiuni de corupţie şi conexe.

În cursul zilei de 24 septembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate trei percheziții domiciliare în locații situate în municipiul Sibiu, dintre care una este sediul unei instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, precum și al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990