Percheziții DNA la Brigada Rutieră București în dosarul polițiștilor prinși în flagrant

Percheziții DNA la Brigada Rutieră București în dosarul polițiștilor prinși în flagrant

Anchetatorii fac, joi, percheziții la sediul Brigăzii Rutiere a Capitalei în dosarul în care cei doi polițiști au fost prinși în flagrant în timp ce ar fi luat mită de la un șofer, susțin surse judiciare pentru „Adevărul”.

FOTO: Arhivă

De asemenea, perchezițiile au loc și la domiciliile unor persoane fizice, fiind vorba, cel mai probabil de locuințele celor doi angajați ai Poliției Rutiere.

Cei doi poliţişti prinşi în flagrant, joi, ar fi oprit în trafic doar maşini de lux, printre şoferi fiind şi persoane publice, au declarat surse judiciare pentru Adevărul. Printre acestea s-ar afla Mircea Geoană şi Gigi Becali, însă fără a li se cere bani, spun sursele citate.

Poliția Capitalei a anunțat că va face o anchetă internă în acest caz.

"În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de aceștia, prin Serviciul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse eventuale măsuri legale în consecință.

De asemenea, în cazul în care s-ar dispune punerea în mișcare a acțiunii penale, conform dispozițiilor legale, polițiștii ar fi puși la dispoziția unității", a transmis instituţia.

Cum acționau cei doi polițiști

Cei doi poliţişti ar fi acţionat în zone centrale ale Capitalei, precum Dorobanţi, Primăverii, Piaţa Romană sau în apropierea unor cluburi. Aceştia ar fi vizat şoferi care conduceau maşini de lux şi încălcau codul rutier. Astfel, c onducătorii auto ar fi scăpat de sancţiuni , care puteau ajunge până la suspendarea permisului de conducere, în schimbul unor sume de bani, de ordinul miilor de lei, au explicat sursele Adevărul.

Printre persoanele oprite în trafic în ultimele săptămâni ar fi şi persoane publice, precum Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, sau Gigi Becali, patron FCSB, au precizat sursele citate, însă vedetelor nu li s-ar fi cerut bani din cauza expunerii.

În continuarea anchetei, mai mulţi şoferi vor fi audiaţi de procurori, inclusiv vedete oprite de poliţişti. Unii dintre şoferi ar putea fi puşi sub acuzare pentru dare de mită. De asemenea, procurorii ar urma să facă mai multe percheziţii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”