Percheziții DNA la granița cu Republica Moldova. Zeci de polițiști și vameși sunt vizați

Percheziții DNA la granița cu Republica Moldova. Zeci de polițiști și vameși sunt vizați

Procurorii DNA efectuează marți percheziții în 31 de locuri situate pe raza mai multor județe din est, la persoane suspectate că au ajutat cetățeni moldoveni să treacă ilegal prin România în drum spre Germania, potrivit surselor„Adevărul”.

Direcția Națională Anticorupție FOTO Arhivă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit informațiilor „Adevărul”, sunt suspiciuni de facilitare a tranzitării cetățenilor moldoveni al teritoriului nostru, care urmau apoi să ajungă în Germania. Între 30 și 250 de euro ar fi fost sumele percepute. 20 de persoane, agenți de Poliție și vameși, ar fi vizate de aceste percheziții.

Precizările autorităților moldovene

Cu detalii despre operațiune au venit și cei de la Serviciul de protecție internă și Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău.

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI în comun cu Procuratura Anticorupție (PA) cu suportul Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal în cadrul unei operațiuni internaționale inițiate cu Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția Generală Anticorupție (DGA) a MAI a României, astăzi 17.01.2023, au descins concomitent cu percheziții în mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române”, arată autoritățile de la Chișinău într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a instituției..

Acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate în cadrul unei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră.Investigațiile comune au fost efectuate pe parcursul a mai mult de un an de zile, fiind documentați angajați ai Serviciului Vamal și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră”, mai arată sursa citată.

Știre în curs de actualizare

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească