Percheziții DNA la președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, și la rude ale acestuia

Percheziții DNA la președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, și la rude ale acestuia

Procurorii DNA efectuează joi dimineața 16 percheziții la domiciliul președintelui CJ Prahova Iulian Dumitrescu și la membri ai familiei acestuia, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestuia, Dumitrescu este suspectat de luare de mită și fals în declarații alături de alte persoane.

UPDATE 11.14 Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, confirmă cercetările în cazul președintelui CJ Prahova, precizând că sunt suspiciuni de corupție și fals, care ar fi fost săvârșite în perioada 2020, până în prezent, de către ”funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

”În cursul zilei de 01 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, anunță procurorii DNA.

UPDATE 10.08 Au loc percheziții și la sediul Consiliului Județean Prahova, potrivit surselor G4Media.

UPDATE 9.40 Iulian Dumitrescu a reacționat pe Facebook: „În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări: Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”.

UPDATE 8.36 Conform informațiilor G4Media, percheziții au loc și la locuința surorii lui Iulian Dumitrescu, prin intermediul căreia s-ar fi luat mita.

  • UPDATE 8.28 Ancheta DNA ar viza modul de acordare al contractului pentru centura din Mizil.
  • UPDATE 8.23 Iulian Dumitrescu ar urma să fie adus la sediul central al DNA pentru audieri după efectuarea perchezițiilor domiciliare, au precizat pentru G4Media.ro sursele citate. Percheziția vizează și reședința din cartierul de lux Stejarii din nordul Capitalei, în care Dumitrescu ar avea un apartament.

Iulian Dumitrescu este unul dintre cei patru prim-vicepreședinți ai PNL.

Vom reveni cu detalii



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?