Percheziții DNA la Primăria Sectorului 3. Acuzații privind emiterea unor acte administrative

Percheziții DNA la Primăria Sectorului 3. Acuzații privind emiterea unor acte administrative

Procurorii DNA efectuează percheziții la sediul Primăriei Sectorului 3 într-un dosar de corupție ce vizează săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ - teritoriale.

FOTO: Arhivă

„În cursul zilei de 01 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, se arată într-un răspuns al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

De-a lungul timpului Primăria Sectorului 3 și edilul Robert Negoiță s-au aflat de mai multe ori în atenția procurorilor DNA.

Robert Negoiță a fost trimis în judecată în anul 2022, edilul Sectorului 3 a fost acuzat de abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite, de săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite şi complicitate la fals intelectual. Infracțiunile au avut legătură cu prelungirea ilegală a contractului de salubritate pentru Sectorul 3, prejudiciul fiind estimat la 578.446.818 lei.

În acest dosar au fost trimise în judecată mai multe persoane aflate la conducerea instituției, printre care se numără și directorul executiv la Direcţia Economică din cadrul Primăriei Sectorului 3, directorul executiv la Direcţia Investiţii şi Achiziţii din cadrul Primăriei Sectorului 3, directorul executiv al Direcţiei juridice din cadrul Primăriei Sectorului 3 și viceprimarul Primăriei Sectorului 3.

În anul 2021, procurorii DNA au făcut percheziții la Primăria Sectorului 3 într-un dosar care a vizat suspiciuni privind săvărșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018-2021.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei zodii care ar putea câștiga la Loto înainte de Paște. Ei s-ar putea bucura de Iepuraș mai devreme

2 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

3 VIDEO Victoraș Micula nu bea Frutti Fresh: Nu îmi plac. Vi le-am dat vouă, să fac bani, dar nu-s prost să le consum

4 Scandal sexual în Austria după ce o pictoriță, proaspăt căsătorită, a chemat doi tineri în atelier

5 Scandalul sexual din armata Rusiei ia proporții