Percheziții în Argeș la persoane bănuite de evaziune fiscală; prejudiciu estimat - 1 milion de lei

Percheziții în Argeș la persoane bănuite de evaziune fiscală; prejudiciu estimat - 1 milion de lei

Poliția economică din Argeș efectuează miercuri nouă percheziții la domiciliile mai multor persoane fizice și la sediile unor societăți comerciale de pe raza județului, bănuite de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la aproximativ 1.000.000 de lei.

"Persoanele sunt bănuite că, în cursul anului 2011, ar fi înregistrat în evidențele financiar-contabile mai multe operațiuni comerciale fictive de la societăți înregistrate pe teritoriul României controlate prin interpuși, cu scopul de a crește valoarea TVA deductibil, diminuând astfel valoarea TVA de plată către stat", informează un comunicat IGPR, remis miercuri AGERPRES.

În fapt, mărfurile ar fi fost achiziționate de la societăți comerciale din Olanda, Ungaria și Bulgaria la inițiativa beneficiarilor finali.

Șapte persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

Perchezițiile sunt efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…