Percheziții în campusul Universității de Medicină din București; profesori suspectați de corupție

Percheziții în campusul Universității de Medicină din București; profesori suspectați de corupție

Procurorii Parchetului General și ofițeri ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR efectuează, luni, 13 percheziții domiciliare în campusul Universității de Medicină "Carol Davila" din București, la birourile și cabinetele unor cadre didactice, precum și la domiciliile acestora, cercetate sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.

"Din actele de urmărire penală administrate rezultă că mai multe cadre didactice din cadrul unității de învățământ superior desfășoară activități ilegale constând în pretinderea și primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizării și susținerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de către studenți și/sau cu ocazia susținerii examenelor de admitere, licență sau acordare a gradației de merit sau a funcțiilor didactice. Totodată, din probatoriul administrat a rezultat că în cursul anului școlar unii profesori universitari organizează 'meditații' la disciplinele la care sunt titulari, context în care sunt abordate și furnizate studenților subiectele de examen", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Reprezentanți ai Parchetului General au declarat că perchezițiile au loc în campusul Universității de Medicină "Carol Davila" din București, precum și la domiciliile unor profesori.

Polițiștii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere a persoanelor vizate, în vederea audierii acestora și dispunerii de măsuri.

La activități participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române — Direcția de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Investigații Criminale, precum și polițiști ai IPJ Ilfov — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, specialiști criminaliști, sprijiniți de forțe de ordine din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție "Vlad Țepeș" a Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale