Percheziții în Capitală și 10 județe; membrii unei grupări - acuzați că au montat dispozitive skimming pe ATM-uri din Franța

Percheziții în Capitală și 10 județe; membrii unei grupări - acuzați că au montat dispozitive skimming pe ATM-uri din Franța

Poliția Română și DIICOT au efectuat, împreună cu polițiști din Italia și un reprezentant Europol, 20 de percheziții în București și în 10 județe, la locuințele membrilor unei grupări, acuzați că au falsificat carduri bancare și au montat dispozitive de tip skimming la ATM-uri din Franța.

Potrivit unui comunicat al IGPR, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea DIICOT — ST Pitești, au efectuat, marți, 20 de percheziții domiciliare, în București și în județele Argeș, Vâlcea, Suceava, Gorj, Vaslui, Buzău, Teleorman, Botoșani, Caraș-Severin și Dolj.

Perchezițiile, la care au participat și doi polițiști din Italia, precum și un reprezentant Europol, s-au desfășurat la locuințele membrilor unui grup infracțional organizat, format din 30 de persoane, specializat în infracțiuni informatice.

În urma perchezițiilor, polițiștii au identificat și ridicat trei hard disk-uri, cinci laptopuri, o tabletă, 30 de suporți optici, 2 memory stick-uri, 15 telefoane mobile, 10 cartele SIM, nouă carduri bancare, precum și 20.000 de lei și 4.100 de euro.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că, începând cu anul 2013, membrii grupului ar fi montat dispozitive de tip skimming la ATM-uri din Franța, ar fi falsificat instrumente de plată electronică și le-ar fi pus în circulație prin achiziționarea de produse de vestimentație și încălțăminte de la mai multe societăți comerciale din Italia.

Membrii grupării au obținut astfel venituri ilicite de aproximativ 60.000 de euro.

Cu sprijinul autorităților judiciare din Italia, au fost emise șapte mandate europene de arestare preventivă, iar trei persoane au fost identificate și conduse la sediile parchetelor curților de apel din București și Craiova.

Întreaga acțiune a beneficiat de sprijinul Europol și Eurojust, precum și de suportul de specialitate al SRI și Departamentului de Informații și Protecție Internă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...