Percheziţii în judeţele Mureş, Cluj şi Ilfov într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a anunţat, joi, că efectuează 18 percheziţii la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane, în trei judeţe - Mureş, Cluj şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 1.200.000 de lei.

"La această oră, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează 18 percheziţii, în judeţele Mureş, Cluj şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2011 -2016, reprezentanţii unor firme din Mureş, având ca obiect de activitate alimentaţie publică, prestări servicii şi construcţii, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 1.200.000 de lei", a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit IPJ Mureş, banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul civil prin achiziţionarea, de către persoane interpuse, a mai multor imobile, construcţii noi, beneficiind astfel, în mod ilegal, de cota redusă de TVA aferentă acestor tipuri de achiziţii.

La percheziţii participă şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Cluj şi Ilfov, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi vor fi puse în executare 14 mandate de aducere, a precizat sursa citată. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere