Percheziții în Olt și Prahova

Percheziții în Olt și Prahova

În această dimineaţă, poliţiştii din Olt efectuează 3 percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 3.000.000 lei. 

"La data de 16 februarie a.c., 20 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt efectuează trei percheziţii într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru comiterea mai multor infracţiuni de natură economică", se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). 

Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a mai multor firme cheltuieli nereale, în vederea diminuării bazei impozabile.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 3.000.000 de lei. 

Tot percheziții fac și poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova au descins, marţi dimineaţă, la domiciliul unei persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de şantaj şi cămătărie.

Potrivit unui comunicat de presă al IJP Prahova, din cercetări a reieşit că persoana în cauză ar fi împrumutat bani altor persoane, din decembrie 2015 până în prezent, iar pentru restituirea acestora ar fi recurs la ameninţări şi ar fi solicitat dobânzi considerabile. 

Poliţiştii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

Activitatea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar poliţiştii sunt sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...