Percheziţii în România şi Germania la o grupare infracţională profilată pe trafic de persoane şi tăinuire

Percheziţii în România şi Germania la o grupare infracţională profilată pe trafic de persoane şi tăinuire

De asemenea, aceştia sunt suepctaţi şi că au vândut în Germania autoturisme despre care ştiau că fuseseră furate din Spania. Şapte persoane au fost arestate în România şi una în Germania, în baza unor mandate europene emise pe numele suspecţilor.

Descinderile făcute în acest dosar de către autorităţile din România au avut loc miercuri la opt adrese din judeţele Călăraşi, Sălaj şi Maramureş, informează, joi, Poliţia Română.

Concomitent, pe teritoriul Germaniei, au fost făcute 10 percheziţii domiciliare privind activitatea aceleiaşi grupări infracţionale.

Cercetările, demarate de autorităţile din Germania

„Cercetările efectuate de către autorităţile judiciare din Germania vizează activitatea unui grup infracţional organizat, care, începând cu anul 2021, ar fi racolat, utilizând metoda „loverboy”, 11 persoane vătămate, pe care membrii grupului le-ar fi exploatat, prin obligarea la practicarea prostituţiei în hoteluri, pensiuni sau alte locuri de cazare aflate în sudul Germaniei.

În această modalitate, ar fi fost obţinute câştiguri de peste 350.000 de euro. În plus, s-a reţinut că, începând cu luna martie 2022, doi cetăţeni români ar fi achiziţionat din Spania autoturisme, despre care aveau cunoştinţă că provin din săvârşirea infracţiunilor de furt, pe care le-ar fi revândut pe teritoriul Germaniei”, se arată înr-un comunicat de presă al IGPR.

Câţi bani au găsit poliţiştii la descinderi

În România, trei percheziţii domiciliare au fost făcute în judeţul Sălaj, în urma acestora fiind indisponibilizate 13 telefoane mobile, o tabletă, un card bancar, 3 autoturisme, un ATV, 8.500 de euro, 2 case, 2 garaje şi 4 terenuri. În judeţul Călăraşi, unde au avut loc două percheziţii, au fost ridicate telefoane mobile, 10.165 de euro şi 2 autoturisme.

De asemenea, în urma celor 3 percheziţii domiciliare care au avut loc în judeţul Maramureş, au fost descoperite şi ridicate telefoane mobile, 2.000 de euro, un autoturism, 2 arme scurte neletale supuse autorizării, carduri bancare şi diferite înscrisuri posibil utile în cauză.

În cele trei judeţe au fost puse în aplicare şapte mandate europene de arestare, un alt optulea suspect în acest dosar fiind arestat în Germania.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria