Percheziții într-un caz de delapidare, cu un imobil vândut fraudulos Primăriei Capitalei

Percheziții într-un caz de delapidare, cu un imobil vândut fraudulos Primăriei Capitalei

Două persoane au fost reținute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, fiind acuzate de delapidare, în legătură cu vânzarea frauduloasă a unui imobil către o instituție aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

Reținerile au loc după ce polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au efectuat, luni, patru percheziții domiciliare și au pus în aplicare 10 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, din datele și probele administrate de ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au rezultat indicii că, în luna decembrie 2010, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în București au prejudiciat firma cu suma de 3.500.000 de lei, în interesul unui bărbat în vârstă de 35 de ani, cu care societatea avea încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu privire la un imobil situat pe Bulevardul Libertății din sectorul 5.

Respectivul imobil a fost mai apoi vândut unei instituții din cadrul Primăriei Municipiului București, cu suma de 7.000.000 de lei, prin încheierea frauduloasă a unei convenții care conținea o clauză de acordare a unor daune-interese nejustificate în favoarea bănuitului, în sumă de 3.500.000 de lei.

Cele două persoane reținute vor fi prezentate în instanță cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”