Percheziții la dresori de câini agresivi

Percheziții la dresori de câini agresivi

Doi bărbați din Valea Largă, județul Mureș, au fost vizați de percheziții, miercuri, fiind acuzați de deținere ilegală de arme și folosirea câinilor periculoși în dresarea altor animale și în luptă.

„Ieri, 14 februarie, polițiștii Biroului Pentru Protecția Animalelor din Mureș, împreună cu polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Secției Nr. 13 Poliție Rurală Zau de Câmpie, au efectuat 3 percheziții la domiciliile a doi bărbați, de 29 și 45 de ani, din Valea Largă, într-un dosar penal care vizează folosirea animalelor vii pentru dresajul altor animale sau pentru a le controla agresivitatea.”, a transmis IPJ Mureș.

Unul dintre bărbați, cel mai tânăr, este acuzat că a încercat să vândă pe rețelele de socializare un câine care prezenta urechile cupate. Acesta a vrut să demonstreze agresivitatea animalului, astfel că ar fi „fost fotografiați 2 câini, dintr-o rasă periculoasă, care ar fi atacat și ar fi ucis un animal”.

Animal cu urechile cupate

„În urma perchezițiilor, la domiciliile bănuiților, a fost descoperit un exemplar canin, din rasa Dog Argentinian, precum și alte 7 exemplare canine, din rasele Ciobănesc din Asia Centrală și Kangal. Totodată, exemplarele canine descoperite aveau urechile cupate și nu erau microcipate sau înregistrate”, mai precizează IPJ Mureș.

De asemenea, au fost descoperite trei arme, respectiv un pistol letal, de tip revolver calibrul 9 mm, o armă neletală de tip sportiv ce prezintă modificări specifice unei arme letale, calibrul 5,5 mm și un pistol neletal de tip revolver pentru zgomot, supus autorizării, toate deținute ilegal.

Arme confiscate

Arme confiscate

În urma perchezițiilor, au mai fost confiscate: 8 cuțite cu toc, vânătorești și de panoplie, un obiect tăietor înțepător, de tip sabie cu teacă, un box, mai multe telefoane mobile, o tabletă și un aparat de fotografiat.

Arme confiscate

Arme confiscate

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru controlul agresivității acestuia, intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, mai arată sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante