Percheziţii la partidul Franţa Nesupusă: Anchetă declanşată pentru "ameninţări" şi "violenţe" la adresa anchetatorilor

Percheziţii la partidul Franţa Nesupusă: Anchetă declanşată pentru "ameninţări" şi "violenţe" la adresa anchetatorilor

 Parchetul din Paris a anunţat miercuri declanşarea unei anchete pentru "ameninţări sau acte de intimidare împotriva autorităţii judiciare" şi "violenţe asupra unor persoane depozitare ale autorităţii publice", după ciocniri care au avut loc în timpul percheziţiilor efectuate la sediul partidului Franţa Nesupusă (France Insoumise, LFI) şi la domiciliul liderului acestei formaţiuni, Jean-Luc Melenchon, informează AFP.

Jean-Luc Melenchon şi-a exprimat marţi indignarea împotriva unei "enorme operaţiuni de poliţie politică" la adresa sa, în timpul unor percheziţii desfăşurate la sediul LFI şi la domiciliul său, în cadrul anchetelor Parchetului asupra presupuselor locuri de muncă fictive la birourile unor parlamentari europeni şi asupra conturilor de campanie ale fostului candidat la preşedinţia Franţei.

Imagini de la aceste operaţiuni au fost postate pe reţelele sociale. Iniţial, liderul LFI a filmat în direct pe Facebook o primă percheziţie la domiciliul său, iar mai târziu s-a deplasat cu susţinători la sediul LFI, unde o altă percheziţie a dus la confruntare.

Într-o scenă filmată de jurnalişti, Melenchon îi îndeamnă pe susţinătorii săi să "forţeze uşa" pentru a intra în clădirea unde se desfăşura percheziţia. El poate fi văzut împingând un reprezentant al Parchetului, precum şi un poliţist care se interpune între cei doi.

Miercuri, sindicatele din poliţie au denunţat atitudinea "inacceptabilă" a lui Melenchon. Secretarul general al sindicatului Alianţa, Jean-Claude Delage, i-a cerut noului ministru de interne al Franţei, Christophe Castaner, să depună plângere, în timp ce SGP Police-FO a cerut într-un comunicat "scuze publice" din partea liderului politic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

2 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

3 Judecați voi / 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntel…

4 ULTIMA ORĂ Detalii de culise / Începe „Operaţiunea renumărarea voturilor de la Sectorul 1”

5 VIDEO Scandal între Şoşoacă şi Cartianu: Caricatură! / Mahalagioaică!