Percheziţii la persoane acuzate că au prestat servicii fictive de termoizolare a clădirilor. Valoarea prejudiciului

Percheziţii la persoane acuzate că au prestat servicii fictive de termoizolare a clădirilor. Valoarea prejudiciului

Poliţiştii Capitalei efectuează, luni, şapte percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, în care sunt cercetaţi administratorii a două societăţi comerciale care ar fi efectuat operaţiuni fictive de prestări servicii termoizolare clădiri în valoare de aproximativ 10.700.000 de lei.

Izolare clădiri Arhivă Adevărul

"Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 5 pun în executare şapte mandate de percheziţie domiciliară, precum şi mai multe mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Mehedinţi şi Caraş Severin, într-un dosar penal de evaziune fiscală", informează un comunicat al DGPMB, luni, transmis AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2015 - 2019, şapte administratori de la două societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în domeniul construcţiilor, respectiv al anvelopării blocurilor, ar fi creat un lanţ de tranzacţionare, înregistrând în contabilitate operaţiuni fictive de prestări servicii termoizolare clădiri în valoare de aproximativ 10.700.000 de lei de la societăţi comerciale "cu identitate clonată" sau cu "comportament tip fantomă".Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat în dauna bugetului consolidat al statului este estimat la 2.750.000 de lei.

"În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale", arată sursa citată.

De asemenea, s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale persoanelor bănuite, în vederea recuperării prejudiciului.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...