Percheziţii la suspecţi de trafic cu bunuri arheologice, fiind găsite sute de monede antice

Percheziţii la suspecţi de trafic cu bunuri arheologice, fiind găsite sute de monede antice

Opt percheziţii au loc, miercuri, în judeţele Iaşi şi Neamţ, la sediul unei firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de trafic cu bunuri arheologice, la una dintre adresele percheziţionate fiind descoperite un vas ceramic medieval cu peste 600 de monede antice şi medievale din aur şi argint

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR au loc opt percheziţii în judeţele Iaşi şi Neamţ, fiind vizate mai multe persoane suspectate de trafic cu bunuri arheologice.

Astfel, poliţişti specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional de la inspectoratele judeţene Iaşi, Neamţ şi Hunedoara fac percheziţii la sediul unei societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de trafic cu bunuri arheologice, acţiunea înscriindu-se în cadrul operaţiunii ”Aureus”, care se desfăşoară la nivel european.

Până la această oră, la una dintre locuinţele percheziţionate au fost descoperite un vas ceramic medielval cu peste 600 de monede antice şi medievale, din aur şi argint, precum şi cinci detectoare de metale folosite în activitatea infracţională, mai precizează sursa citată.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”